دفتر مرکزی : استانبول

آمریکا

Author Avatarبه قلم مونا گلناری تبریزی

۳ سال پیش

 

ایالات متحده آمریکا (به انگلیسی: United States of America و به اختصار: USA) که به صورت خلاصه ایالات متحده یا آمریکا خوانده می‌شود، یک کشور مستقل در آمریکای شمالی میان کشور کانادا و مکزیک و اقیانوس اطلس و اقیانوی آرام است. آمریکا به‌جز سرزمین اصلی؛ با شیوهٔ حکومت جمهوری فدرال متشکل از ۵۰ ایالت، یک حوزه فدرال، پنج سرزمین خودمختار و مجموعه‌ای از جزایر پراکنده که مجموعاً دارای مساحتی معادل ۳٫۸ میلیون مایل مربع (۹٫۸ میلیون کیلومتر مربع)؛ سومین/چهارمین کشور پهناور جهان محسوب می‌شود و با جمعیتی بیش از ۳۳۳ میلیون نفر، سومین کشور پرجمعیت جهان است. پایتخت آمریکا، واشینگتن دی.سی. و پرجمعیت‌ترین شهر آن نیویورک در ایالت نیویورک است.

 

معرفی کشور آمریکا

ایالات متحده با مساحت کمی کمتر از ۱۰ میلیون کیلومتر مربع، سومین کشور بزرگ در جهان است. این کشور از نظر وضعیت سلامت، درآمد و ثروت، امنیت، کیفیت آموزشی، تحصیلات و مهارت‌ها، مسکن و همچنین آب و هوا از موقعیت مناسب و فرصت‌های زیادی برخوردار است.

 

یالات متحده گاهی اوقات به‌عنوان “دیگ ذوب” توصیف می‌شود که در آن فرهنگ‌های مختلف “طعم” متمایز خود را به فرهنگ آمریکایی اضافه کرده‌اند.

به گفته دولت آمریکا، هیچ زبان رسمی در ایالات متحده وجود ندارد درحالی‌که تقریباً همه زبان‌های جهان در این کشور استفاده می‌شوند. بیشترین زبان‌های غیر انگلیسی؛ اسپانیایی، چینی، فرانسوی و آلمانی هستند. در خصوص دین در آمریکا نیز باید گفت که تقریباً هر دین شناخته شده‌ای در ایالات متحده وجود دارد که براساس آزادی مذهبی تأسیس شده است.

غذاهای آمریکایی در طول تاریخ، تحت تأثیر اروپایی‌ها و بومیان آمریکا بوده‌اند. امروزه، تعدادی غذاهای محبوب وجود دارد که بین آمریکایی‌ها شناخته می‌شوند، مانند همبرگر، هات داگ، چیپس سیب زمینی، ماکارونی و پنیر و میت لوف.

 

اقتصاد آمریکا

اطلاعات کلی کشور آمریکا

ایالات متحده همواره قدرتمندترین اقتصاد جهان و ابرقدرت دنیا در زمینه‌های اقتصادی، آموزشی و سیاسی در جهان بوده است. میزان تولید ناخالص داخلی دلاری فعلی این کشور ۲.۹ درصد، نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی نیز ۴.۹ درصد و تولید ناخالص ملی نیز ۲۲۴۹۰ میلیارد دلار است.

 

شیوع ویروس کرونا، علاوه‌بر تاثیراتی که روی نحوه زندگی انسان‌ها در سراسر جهان داشته است؛ بر روی اقتصاد کلیه کشورهای جهان از جمله آمریکا نیز تاثیر گذار بوده است. شوکی که ناشی از قرنطینه، بیکاری و تعطیلی مشاغل بود، توانایی اقتصاد برای تولید کالاها و خدمات را کاهش داد.

بیماری همه گیر COVID-19و تعطیلی اقتصادی مرتبط با آن، بحرانی را برای همه کارگران در آمریکا ایجاد کرد. اما تأثیر آن برای زنان، کارگران غیر سفیدپوست، حقوق بگیران حداقلی و افرادی که تحصیلات کمتری داشتند بیشتر بود.

 

با وجود همه این مشکلات، کشور آمریکا در طی این همه‌گیری توانست در عرض چند‌ماه خود را بازیابی نماید و نرخ بیکاری خود را که در دوران شیوع ویروس به ۱۴.۷٪ رسیده بود، به عدد ۱۱.۱٪ در ماه ژوئن ۲۰۲۰ کاهش دهد. این روند کاهشی تا ابتدای سال ۲۰۲۳ نیز ادامه پیدا کرد و اکنون نرخ بیکاری در آمریکا به ۳.۷٪ رسیده است. 

 

 

 

 

 

تاریخ کشور آمریکا

در گذر تاریخ، گروه‌ها و فرهنگ‌های متعددی در این سرزمین زندگی کرده‌اند که بسیاری از آن‌ها در سده شانزدهم میلادی رو به افول رفته و ناپدید گشتند. ورود کریستف کلمب در سال ۱۴۹۲، آغازگر استعمار اروپا در آمریکا بود. از سال ۱۶۰۰ به بعد، گروه‌های مختلف و جدیدی در این سرزمین، از ملیت‌ها و نژادهای مختلف تشکیل شدند.

نام «آمریکا» به احتمال زیاد از نام دریانورد ایتالیایی آمریگو وسپوچی‏ گرفته شده‌است. این دریانورد سفرهای اکتشافی خود در قاره جدید را از برزیل کنونی شروع کرد و در نقشه‌برداری از سواحل قاره آمریکا نقش مهمی ایفا کرد. اولین بار نام «آمریکا» در سال ۱۵۰۷ میلادی در نقشه یک کشیش آلمانی به نام مارتین والدسیمولر ظاهر شد.

این اولین نقشه شناخته شده در جهان است که برای اولین بار تصویر نسبتاً کاملی از نیمکره غربی ارائه می‌کند. این کشیش آلمانی که در شهر «سن دی» فرانسه مشغول به کار بود، از اطلاعات آمریگو وسپوچی برای انتشار این نقشه بهره برده بود.

در این نقشه کلمه آمریکا روی منطقه برزیل کنونی نقش بسته‌ است، یعنی منطقه‌ای که وسپوچی اکتشافات خود را از آنجا آغاز کرد. جالب اینجاست که مارتین والدسیمولر آلمانی فقط همین یکبار از «آمریکا» برای نامیدن قاره جدید استفاده کرد. وی نقشه بعدی خود را ۹ سال بعد یعنی در سال ۱۵۱۶ منتشر کرد و در آن قاره آمریکا را «سرزمین ناشناخته» یا به لاتین «Terra Incognita» خواند.

امروزه ایالات متحده، دارای بیشترین تنوع قومی و نژادی در میان تمامی کشورهای جهان است.

نخستین انسان‌هایی که به قاره آمریکا رسیدند، بخشی از مردمانی بودند که به آرامی از آفریقا گذر کرده به قاره‌های دیگر رفته بودند. پاره‌ای از این مردمان حدود یکصد هزار سال پیش ابتدا به آسیا و اروپا مهاجرت کردند. زمانی گروه‌های اندکی از همین مردمان به اقیانوس آرام رسیدند و حتی از اقیانوس نیز گذشتند و خود را به استرالیا رساندند.

سرانجام در حدود ۱۴٬۰۰۰ سال پیش قبل از میلاد (به روایتی ۲۵٬۰۰۰ سال پیش) از آسیا و از راه آنچه امروز “تنگه برینگ” نامیده می‌شود به قاره آمریکا وارد شدند. از نخستین آمریکاییان سنگ‌نگاره‌ها و گورستان‌ها و برخی اشیا دیگر به‌جا مانده‌ است.

بومیان و سرخ‌پوستان به‌تدریج به درجات مختلف تکامل اجتماعی و فرهنگی رسیدند و نتیجهٔ آن، پدیدآوردن تمدن‌هایی بود که در اوج شکوفایی، به عالی‌ترین مدارج تمدن باستانی نایل شدند. این تمدن‌ها، مایا، تول تک‌ها، آزتک‌ها و اینکاها نام داشتند.

ایالات متحده هم مرز با اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس آرام شمالی است و با کانادا و مکزیک هم مرز است. این کشور از نظر مساحت، سومین کشور بزرگ جهان است و توپوگرافی متنوعی دارد. نواحی شرقی از تپه‌ها و کوه‌های کم ارتفاع تشکیل شده است، در حالی که قسمت داخلی مرکزی دشت وسیعی است به نام منطقه دشت‌های بزرگ.

کشور آمریکا دارای مساحتی به میزان ۹۱۴۷۴۲۰ کیلومتر مربع است و جمعیتی بالغ بر ۳۳۳,۹۹۶,۵۶۳ نفر دارد. 

نوع حکومت و ساختار سیاسی آمریکا

ایالات متحده یک جمهوری مشروطه فدرال است که در آن رییس جمهور ایالات متحده (رییس دولت و رئیس کشور)، کنگره و نظام قضایی در قوای تضمین شده برای دولت ملی شریک‌اند و دولت فدرال حاکمیت را با دولت‌های ایالات شریک است. قوه مجریه توسط رئیس جمهور مدیریت می‌شود و رسما از دو قوه قضائیه و مقننه مستقل است. کابینه به عنوان مجموعه‌ای از مشاوران به رئیس جمهور خدمت می‌کند. این مجموعه متشکل است از معاون رئیس جمهور و سران دپارتمان‌های اجرایی. قدرت قانون گذاری بین دو بخش از کنگره تقسیم شده است، این دو بخش عبارت‌اند از: سنا و خانه نمایندگان. قوه قضائیه ترکیبی از دیوان عالی و دادگاه‌های فدرال است که قدرت قضایی را به کار می‌گیرد.

ساختار قوه قضائیه تفسیری از قانون اساسی ایالات متحده، قوانین فدرال و مقررات است. این قوه شامل حل اختلافات میان شاخه‌های قانون گذاری و اجرایی نیز است. ساختار دولت فدرال در قانون اساسی تدوین شده است.

دو حزب سیاسی، دموکرات و جمهوری خواه، از زمان جنگ داخلی بر سیاست‌های آمریکا تسلط دارند. البته برخی حزب‌های کوچکتری هم وجود دارند. مانند: حزب لیبرترین، حزب سبز و حزب قانون اساسی. حزب دموکرات عموماً به عنوان حزب “مرکز چپ لیبرال” شناخته می شود، در حالی که حزب جمهوری خواه را به عنوان حزب “بالِ راست محافظه کار” می‌شناسند.

چندین تفاوت عمده میان نظام سیاسی ایالات متحده و دیگر کشورهای دموکراتیک توسعه یافته وجود دارد. یکی از این تغییرات شامل قدرت بیشتر در مجلس اعلا یا همان مجلس علیا می‌شود، علی رغم آن که بخش اعظمی از اختیارات در دست دیوان عالی است، باقی اختیارات که تفکیکی از قدرت میان شاخه‌های مقننه و مجریه است، در اختیار دو حزب اصلی است.

پایتخت و شهرهای مهم آمریکا

انواع اقامت دائم صادر شده برای ایرانیان در آمریکا
تعداد ایرانیان دریافت کننده اقامت دائم آمریکا

واشنگتن دی سی

واشینگتن، دی.سی. (به انگلیسی: .Washington, D.C) پایتخت ایالات متحده آمریکا است. بنابر قانون اساسی آمریکا، این ناحیه تحت نظارت انحصاری کنگره ایالات متحده بوده و بخشی از هیچ ایالتی نیست. شهر واشینگتن، که به افتخار جرج واشینگتن نامگذاری شده، در سال ۱۷۹۱ تأسیس شد تا پایتخت جدید کشور باشد. مؤسسه اسمیتسونین و مرکز هنرهای نمایشی جان اِف کندی در شهر واشینگتن، از برجسته‌ترین مراکز هنری آمریکا و جهان هستند که در این شهر قرار دارند. همچنین یادبود لینکلن، یادبود جفرسون، و یادبود واشینگتن نیز در این شهر قرار دارند.

سن فرانسیسکو

سن فرانسیسکو (به انگلیسی: San Francisco) چهارمین شهر بزرگ ایالت کالیفرنیا است و پس‌از نیویورک متراکم‌ترین شهر آمریکا از نظر جمعیت است. پالو آلتو، اعیانی‌ترین محله سن فرانسیکو است. پل گلدن گیت را می توان نه تنها سمبل سان فرانسیسکو؛ بلکه پس از مجسمه آزادی، سمبل آمریکا دانست. پل بی بریج که پل ارتباطی بین سان فرانسیسکو و اوکلند است نیز از پل‌های بزرگ و معروف این شهر است.

شهر سن فرانسیسکو یکی از گران‌ترین شهرهای آمریکا نیز محسوب می‌شود. متوسط قیمت خانه در شهر سانفرانسیسکو ۱,۰۴۷,۷۱۴ دلار است. متوسط حقوق سالانه ساکنین این شهر ۷۵.۸۹۰ دلار است.

سیاتل

سیاتل (به انگلیسی: Seattle) میان دریاچه واشینگتن و پوجیت ساوند (Puget Sound) در در ایالت واشینگتن قرار گرفته‌است. دفتر اصلی شرکت‌های رایانه‌ای مایکروسافت و آمازون، نخستین کافه و دفتر مرکزی استارباکس و دفتر اصلی شرکت هواپیماسازی بوئینگ در شهر سیاتل قرار دارد. متوسط قیمت خانه در شهر سیاتل ۶۷۵.۲۳۷ دلار است و متوسط حقوق سالانه ساکنین این شهر ۶۸.۴۶۰ دلار است.

نیویورک

نیویورک (به انگلیسی: New York City) پرجمعیت‌ترین شهر ایالت نیویورک و ایالات متحده است که از ۵ ناحیه شامل برانکس، بروکلین، منهتن، کویینز و استتن آیلند تشکیل شده‌است. این شهر یکی از قطب‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جهان است. عده‌ای به‌دلیل اهمیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی منحصربه‌فرد نیویورک، این شهر را «پایتخت جهان» نامیده‌اند.

نیویورک تا سال ۱۶۶۴ میلادی نیو آمستردام نام داشت. ابرشهر نیویورک با مساحت ۸۶۸۳ کیلومتر مربع، وسیع‌ترین شهر ایالات متحده و وسیع‌ترین منطقهٔ شهری در جهان است. در میان شهرهای بزرگ جهان، تولید ناخالص داخلی نیویورک در زمره بیشترین‌ها قرار دارد که از نظر ارزش اسمی، می‌توان به تنهایی آن را با کشور بزرگی مثل روسیه مقایسه کرد.

قطار شهری نیویورک که در سال ۱۹۰۴ افتتاح شد، طولانی‌ترین خط متروی جهان است. بازار بورس نیویورک، بزرگ‌ترین بازار بورس جهان در معاملات دلاری است که در خیابان وال استریت قرار دارد. مرکز اصلی سازمان ملل متحد در کلان‌شهر نیویورک و همچنین مجسمه آزادی، مهم‌ترین نماد ایالات متحده آمریکا در نیویورک واقع شده‌است.

شهر نیویورک با داشتن ۲۷۴ آسمان‌خراش با ارتفاع بیش از ۱۵۰ متر، بیشترین تعداد آسمان‌خراش را در میان شهرهای دنیا دارا است.

لس آنجلس

لس آنجلس (انگلیسی: Los Angeles) بزرگترین شهر ایالت کالیفرنیای ایالات متحده و دومین شهر پرجمعیت ایالات متحده آمریکا پس از نیویورک است. لس آنجلس به صورت خلاصه LA و با لقب شهر فرشتگان یاد می‌شود. امروزه می‌توان لس آنجلس را مهم‌ترین کانون و مرکز مهاجران ایرانی و همچنین کانون موسیقی پاپ ایرانی در بیرون از کشور دانست.

بورلی هیلز و ونیز بیچ و تپه‌های بل‌ایر که همگی این مناطق در غرب لس آنجلس واقع شده‌اند، جزو گران‌ترین و اشرافی‌نشین‌ترین مناطق شهر لس آنجلس شناخته می‌شوند.

جمعیت ایرانی‌ها در کشور آمریکا

تعداد ایرانیان دریافت کننده ویزای موقت تحصیلی آمریکا در مقطع دکتری به تفکیک رشته تحصیلی
انواع ویزای موقت کاری صادر شده برای ایرانیان در آمریکا

اگرچه ایرانیان از دهه ۱۹۳۰ به تعداد کمی در ایالات متحده زندگی می‌کردند، اما حمایت دولت ایالات متحده از محمدرضا پهلوی و سرنگونی بعدی او در انقلاب اسلامی ۱۹۷۸ و ۱۹۷۹ به مهاجرت ایرانیان در نیمه دوم قرن بیستم کمک کرد.

از اواخر دهه ۱۹۴۰ تا انقلاب، مهاجرانی که از ایران به ایالات متحده وارد می‌شدند، عمدتاً دانشجویان بین المللی به همراه متخصصان و گردشگران بودند. ایرانیان ۹ درصد از کل دانش‌آموزان بین‌المللی ایالات متحده را در سال تحصیلی ۷۵-۱۹۷۴ و ۱۸ درصد در سال ۸۰-۱۹۷۹ را تشکیل می‌دادند که بزرگترین گروه در هر دو سال بود.

مهاجرت از ایران در سال های پس از انقلاب اسلامی و جنگ ایران و عراق ۱۹۸۰-۱۹۸۸ به طور چشمگیری افزایش یافت. این تازه واردان شامل ایرانیان طبقه بالا و متوسط ​​و همچنین اقلیت‌های مذهبی و قومی مانند بهائیان و ارامنه بودند. در عین حال بسیاری از دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا پس از فارغ‌التحصیلی در این کشور ماندند.

در بین سال‌های ۱۹۸۰ و ۲۰۰۰، جمعیت مهاجر ایرانی بیش از دو برابر شده و از ۱۲۲۰۰۰ نفر به ۲۸۳۰۰۰ نفر رسیده است. این رشد جمعیت در قرن بیست و یکم ادامه یافت، البته با سرعت کمتر، و در سال ۲۰۱۹، ۳۸۵۰۰۰ مهاجر ایرانی در ایالات متحده زندگی می‌کردند. در آن سال، ایرانیان کمتر از ۱ درصد از بیش از ۴۴.۹ میلیون مهاجر در ایالات متحده را تشکیل می دادند.

ویزای آمریکا

راهنمای جامع اخذ انواع ویزای آمریکا

ویزای آمریکا مهری است که شما بر روی سند مسافرتی خود و یا همان گذرنامه خود می زنید، به این معنی که شما واجد شرایط ورود به ایالات متحده هستید. ویزای آمریکا در کل به دو دسته ویزاهای غیر مهاجرتی و ویزای مهاجرتی آمریکا تقسیم می‌شود. هر شهروند خارجی که مایل به ورود به ایالات متحده آمریکا است باید ویزا دریافت کند. این می تواند ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم باشد. حدود ۱۸۵ نوع ویزای آمریکا برای ورود افرادی که قصد سفر توریستی و یا مهاجرت و اقامت در آمریکا را دارند وجود دارد. 

 

مراحل دریافت ویزای آمریکا :

  • قدم اول اخذ ویزای آمریکا :
    اول از همه چیز شما می بایست فرمی به نام “اپلیکیشن فرم ویزا” را با دقت و به صورت صحیح و خوانا پر کنید.
  • قدم دوم اخذ ویزای آمریکا :
    شما در مرحله بعدی می بایست از سفارت مربوطه وقت برای مصاحبه و ارائه مدارک بگیرید.
    بدلیل شلوغ بودن میزان درخواست ها برای اخذ ویزای آمریکا شما می بایست از چند ماه قبل برای ارائه مدارک و اخذ ویزا اقدام به گرفتن نوبت از سفارت مربوطه کنید .
  • قدم سوم اخذ ویزای آمریکا :
    در مرحله بعدی شما می بایست مبلغ مربوطه برای وقت سفارت را به طور دقیق از سفارت مربوطه پرسیده و آنرا به حساب مربوطه واریز نماید.

وقت سفارت آمریکا چیست ؟ – نحوه گرفتن وقت سفرات آمریکا

هر کشور و سفارتی در چارچوب خاص خود برای دادن ویزای کشورش به درخواست دهنده اخذ ویزا وقت سفارت می دهند تا در زمان تعیین شده شخص درخواست دهنده مدارک خود را ارائه دهد و خود نیز برای مصاحبه حضوری به سفارت مربوطه مراجعه نمایید.

انواع ویزای آمریکا

انواع ویزای آمریکا

توجه داشته باشید اخذ ویزای آمریکا با دعوتنامه بسیار آسان تر آخذ ویزا بدون دعوتنامه می باشد .

ویزای توریستی آمریکا – اخذ ویزای توریستی آمریکا – راهنمای ویزای توریسیتی آمریکا :

ویزای B1 توریستی آمریکا :

این نوع ویزا برای سفر های کوتاه مدت به ایالات متحده آمریکا نظیر شرکت در نمایشگاه یا کنفرانس صادر میگردد.

ویزای B2 توریستی آمریکا :

این نوع ویزا برای سفرهای توریستی و گردشگری صادر میگردد و این اجازه را به افراد می دهند تا با سفر به کشور ایالات متحده آمریکا به گردش و گذراندن وقت به دوستان،آشنایان و بستگان بپردازند.

 – ویزای تحصیلی آمریکا – اخذ ویزای تحصیلی آمریکا – اخذ ویزای تحصیلی تضمینی آمریکا :

ویزای تحصیلی F1 آمریکا :

افرادی می توانند این نوع از ویزا را دریافت نمایند که قصد ادامه تحصیل در کشور مربوطه را دارند.

ویزای تحصیلی J1 آمریکا :

این نوع ویزا به افرادی داده می شود که قصد گذراندن دوره آموزشی،تدریس و یا تحقیق در کشور ایالات متحده آمریکا را دارند.

ویزای تحصیلی H3 آمریکا :

این نوع ویزا برای افرادی صادر میگردد که قصد یادگیری در یک کار و رشته ی مخصوص را دارند.

ویزای تحصیلی M1 آمریکا :

این نوع ویزا برای افرادی صادر می گردد که قصد تحصیل در یکی از موسسات غیر دولتی و یا یکی از هندرستان های کشور ایالات متحده آمریکا را دارند.

 – ویزای سرمایه گذاری آمریکا – اخذ ویزا سرمایه گذاری آمریکا – گرفتن ویزا سرمایه گذاری آمریکا :

ویزای سرمایه گذاری EB-5 آمریکا :

این نوع ویزا برای افرادی صادر میگردد که قصد سرمایه گذاری دارند که ملزوم به داشتن اجازه کار و کارفرما ندارد.

ویزای سرمایه گذاری L1 آمریکا :

این نوع ویزا برای متقاضیانی می باشد که قصد کار هم در آمریکا و هم در کشور خود را دارند و کارمندان خود را برای مدت موقت به دفتر آمریکا انتقال می دهند.

 – ویزای کار آمریکا – شرایط اخذ ویزای آمریکا تضمینی – مدارک مورد نیاز ویزای کار آمریکا :

ویزای کار EB1 آمریکا :

این نوع از ویزا برای متقاضیانی صادر میگردد که دارای تواناهای خاص و منحصر به فردی هستند در هریک از رشته های مربوطه تحت تخصصشان.

ویزای کار EB2 آمریکا :

این نوع ویزا برای پزشکانی صادر میگردد که قصد خدمت و ارائه خدمات در مناطق محروم ایالات متحده آمریکا را دارند.

ویزای کار EB3 آمریکا :

این نوع ویزا برای افراد و متقاضیانی صادر میگردد که در رشته و شغل خاصی مشغول به کار هستند و می بایست دارای پیشنهاد کار از طرف کارفمای خاصی باشد.

مدارک مورد نیاز برای ویزای آمریکا – ویزای تحصیلی ویزای کار ویزای سرمایه گذاری و … :

توجه داشته باشید تمامی مدارکی که به سفارت ایالات متحده آمریکا ارائه می دهید می بایست به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند.
در ادامه به مدارکی که در روز مصاحبه و ارائه مدارک می بایست به همراه داشته باشید اشاره خواهیم کرد:

  • برگه کانفرم وقت مصاحبه همراه با رسید پرداختی.
  • عکس شخصی با زمینه سفید،بدون روتوش و از روبرو.
  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی.
  • اصل و کپی کارت پایان خدمت.
  • پرینت حساب بانکی شما که می بایست به زبان انگلیسی باشد.
  • در صورت متاهل بودن می بایست سند ازداج خود را نیز ارائه دهدید.
  • در صورت داشتن طلاق در زندگی شخصی خوز سند طلاق خود را نیز می بایست ارائه دهید.
  • اگر شما دارای سابقه کیفری و قانونی دارید می بایست رونوشت تایید شده سوابق دادگاه و زندان و یا بازداشت و هر چیزی که مرتبط با سابقه شما باشد را نیز ارائه دهید.
  • در روز مصاحبه خود شما می بایست تمامی مدارک پزشکی و آزمایشات خود را نیز که بر اساس درخواست سفارت مربوطه انجام می پذیرد را نیز به همراه داشته باشید.
  • ارائه گواهی تمکن مالی که نشان دهنده این موضوع باشد که شما بعد از اتمام مهلت ویزای خود به کشورتان باز خواهید گشت.

 

گرفتن نزدیکترین وقت سفارت آمریکا – وقت سفارت آمریکا :

قاره پیما امکان اخذ نزدیکترین وقت سفارت آمریکا را در کشورهای ارمنستان ترکیه و امارات برای شما فراهم نموده است . لطفا با ما در تماس باشید .

 

پیک آپ ویزای آمریکا – پیکاپ پاسپورت از سفارت آمریکا :

به علت اینکه سفارت آمریکا سالهاست که در ایران تعطیل می باشد متقاضیان اخذ ویزای آمریکا می بایست برای اقدامات لازم به یکی از کشورهای همسایه سفر کنند که از آن طریق بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند که این خود هزینه ای بسیار برای شما به وجود می آورد.
بعد از اتمام و تایید مدارک شما می بایست مجدد به کشوری که در سفر قبلی آنجا بوده اید سفر کنید تا پاسپورت خود را دریافت کنید زیر سفارت امریکا خود از ارسال پاسپورت و ویزای مهر شده اجتناب می کند لذا در این گونه موارد شما این امکان را دارید تا از سیستم پیک آپ ویزای خود استفاده نمایید و در حقیقت فرستادن پاسپورت مهر شده بدون هزینه سفر،هتل و پرواز را سیستم پیک آپ ویزا می نامند.
برای استفاده از این سیستم هزینه به نسبت کشور ها متفاوت است که آن را می بایست با نماینده خود که کارهای مربوط به پیک آپ را انجام می دهند هماهنگ نمایید. پیکاپ ویزای آمریکا

 

پرداخت هزینه سفارت و ویزای آمریکا – پرداخت هزینه وقت سفارت آمریکا :

شما برای اخذ ویزای آمریکا و دریافت زمان ارائه مدارک و مصاحبه می بایست از سفارت مربوطه وقت گرفته و مبلغ مورد نظری که از طرف سفارت مربوطه اعلام خواهد شد را به شماره حسابی که به شما خواهند داد پرداخت کرده و رسید پرداخت را به سفارت مربوطه ارائه دهید.
قابل ذکر است که امکان دارد هزینه های پرداختی برای انواع ویزاهای آمریکا به نسبت یکدیگر دارای تفاوت باشد.
شما برای پرداخت آنلاین این هزینه می بایست مراحل زیر را انجام دهید.

اول از همه می بایست به وب سایت رسمی اداره صدور ویزای کشور ایلالت متحده آمریکا وارد شوید.
وارد قسمت گزینه مربوطه به پرداخت هزینه ها درون وب سایت شوید.
سپس کشوری که قرار است مصاحبه شما در آنجا صورت گیرد و مدارکتان را آنجا ارائه دهید را انتخاب کنید.
سپس بعد از گذراندن مراحل بالا برای خود حساب کاربری ایجاد کنید و فرم مربوطه را پر کنید.
در آخر هزینه مربوطه و اعلامی را پرداخت نمایید.

دریافت گرین کارت آمریکا

گرین کارت به کارتی گفته می شود که نشان دهنده داشتن اقامت دائم در ایالات متحده آمریکا می باشد.
همچنین به کارت اقامت سایر کشور ها نیز کارت سیز یا همان گرین کارت گفته می شود.
با این کارت شما می توانید در ایالات متحده آمریکا تحصیل،کار،مسافرت و زندگی نمایید اما حق دادن رای ندارید.
شما این کارت را می توانید از طریق مهاجرت،شغلی،خانوادگی و قرعه کشی دریافت نمایید.
برای قرعه کشی شما می توانید از طریق سایت رسمی لاتاری آمریکا ثبت نام نمایید و در زمان ثبت نام، اطلاعات فردی و یک قطعه عکس دیجیتال در فرمت و اندازه مناسب، چیز دیگری مورد نیاز نیست.
بعد از دریافت گرین کارت خود اگر قصد اقامت در خاک کشور ایالات متحده آمریکا را دارید می بایست هزینه های مربوط به پروسه اداری در اداره مهاجرت و صدور کارت اقامت دائم آمریکا یا گرین کارت آمریکا را بپردازید.
برای پرداخت هزینه گرین کارت خود، شما می بایست 2 کد که در پاکت ویزای شما که از سفارت و یا کنسولگری ایالات متحده آمریکا دریافت کرده اید می باشد استفاده نمایید.
مراجعه نمایید. USCIS ELIS login سپس در مرورگر خود به صفحه
در مرحله اول شما می بایست 2 کدی که در دسترستان است را وارد نمایید و در مراحل بعدی اطلاعات شخصی خود را نیز وارد نمایید.
در مرحله بعد شما نحوه پرداخت را مشخص می کنید که بسیار مهم می باشد که شامل: ارسال کد فعالسازی با تماس تلفنی،ارسال کد فعالسازی با ایمیل و طرح سه پرسش امنیتی توسط شما می باشد.
اگر شما مایل هستید که اجازه دهید فردی غیر از شما نیز بتواند پرداخت گرین کارت را انجام دهید بهترین گزینه برای شما طرح سه پرسش امنیتی است که خود شما این پرسش ها را مطرح می کنید و فقط شما و فردی که اجازه پرداخت به او می دهید از جواب سوالها اطلاع دارید.

 

 

 

 

 

انواع ویزای آمریکا

  • ویزای بازدید کننده آمریکا (ویزای B آمریکا)
  • ویزای دانشجویی آمریکا (ویزای F و M آمریکا)
  • ویزای مبادله ای آمریکا (J1 و Q آمریکا)
  • ویزای کار موقت آمریکا
  • ویزای بازرگانی و سرمایه گذاری آمریکا (E آمریکا)
  • ویزاهای دیپلماتیک و رسمی آمریکا
  • ویزا برای قربانیان جنایت و قاچاق انسان
  • ویزای ازدواج آمریکا
  • ویزای تحت حمایت کارفرما آمریکا
  • ویزای فامیلی آمریکا

تفاوت ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی آمریکا

تفاوت اصلی بین ویزای غیر مهاجرتی و مهاجرتی آمریکا مدت زمانی است که دارنده ویزا مجاز به اقامت در ایالات متحده است. ویزای غیر مهاجرتی آمریکا، موقت است، به این معنی که اعتبار آنها منقضی می شود و دارنده ویزا باید فورا به کشور خود بازگردد. ویزاهای مهاجرتی به عنوان گرین کارت آمریکا شناخته می شوند و دائمی هستند. هنگامی که دارنده ویزا، ویزای مهاجرتی آمریکا داشته باشد، می تواند به ایالات متحده نقل مکان کند و تا زمانی که بخواهد در آنجا بماند بدون اینکه مهلتی برای بازگشت به کشور خود داشته باشد.

ویزای توریستی آمریکا

ویزای توریستی آمریکا

بسیاری از مردم آمریکا را به عنوان مقصد سفر یا تجاری خود دارند و به همین دلیل، ویزاهایی نیز وجود دارد که فقط به شما حق ورود به آمریکا را برای مقاصد بازدید می دهد. ویزای بازدید کننده آمریکا به دارنده آن اجازه می دهد حداکثر برای شش ماه در آمریکا بماند. مزیت ویزای توریستی آمریکا این است که محدودیتی برای تعداد صادر شده در یک سال وجود ندارد و افرادی که قوانین را رعایت می کنند می توانند هر چند بار که بخواهند آن را دریافت کنند. با دریافت ویزای بازدید کننده آمریکا، حق کار در آمریکا و تحصیل در آمریکا را نخواهید داشت. دو نوع ویزای بازدید کننده آمریکا وجود دارد:

  • ویزای B1 آمریکا ویزایی است که به شما اجازه می دهد با هدف تجارت با یک شرکت در ایالات متحده وارد آمریکا شوید.
  • ویزای B2 آمریکا ویزایی است که به شما اجازه می دهد با هدف گردشگری، تفریحی یا دیدار با دوستان و خانواده وارد آمریکا شوید.

ویزای دانشجویی آمریکا

ایالات متحده آمریکا همیشه یک مقصد محبوب برای دانشجویان بین المللی بوده است. اگر می خواهید در آمریکا تحصیل کنید انواع مختلفی از ویزاها وجود دارد که می توانید بسته به برنامه ای که به آن تمایل دارید درخواست دهید:

  • ویزای M-1 اگر علاقه مند به رشته های حرفه ای شامل آشپزی، دوره های فنی، آموزش پرواز، آرایشی و بهداشتی و رشته های مشابه هستید، می توانید برای ویزای تحصیلی آمریکا اقدام کنید. حتی برای این ویزا، شما باید در یک موسسه واجد شرایط در SEVP ثبت نام کنید، بنابراین می توانید در SEVIS ثبت نام کنید و فرم I-20 خود را دریافت کنید.
  • ویزای F-1 برای دریافت این ویزا، ابتدا باید در یک مدرسه تایید شده در آمریکا ثبت نام کنید که در SEVP ذکر شده است. اگر درخواست دانشگاه شما با موفقیت تکمیل شود، در SEVIS ثبت نام خواهید کرد. دریافت فرم I-20 از SEVIS بسیار مهم است، در غیر این صورت نمی توانید برای این ویزا درخواست دهید.

هزینه ویزای تحصیلی آمریکا

هزینه ویزای تحصیلی آمریکا و هزینه ویزای مبادله آمریکا حدود 160 دلار است. با این حال، همه ویزاهای تحصیلی آمریکا هزینه یکسانی ندارند. علاوه بر این، شما باید چندین هزینه در طول فرآیند درخواست بپردازید، به عنوان مثال، باید هزینه درخواست ویزا و هزینه SEVIS را بپردازید و همچنین ممکن است هنگام اعطای ویزای شما، مجبور به پرداخت هزینه صدور باشید.

چه مدت می توانم با ویزای تحصیلی و مبادله در ایالات متحده بمانم؟

با ویزای تحصیلی و مبادله ای آمریکا، معمولاً می توانید یک تا سه سال در ایالات متحده بمانید. با این حال، اعتبار ویزای تحصیلی شما همیشه به مدت زمان تحصیل شما بستگی دارد. به این معنی که بیشتر اوقات ویزای شما در طول دوره آموزشی یا برنامه شما معتبر است. به خاطر داشته باشید که ویزای F-1 عمدتاً برای یک سال صادر می شود حتی اگر درس شما دو یا سه سال طول بکشد، در این موارد باید برای تمدید ویزای F-1 خود اقدام کنید.

ویزای تحصیلی آمریکا (F1 و F2)

ویزای F1 در آمریکا برای متقاضیانی است که جهت ادامه تحصیل در آمریکا در مقاطع دانشگاهی (فوق‌دیپلم، لیسانس، فوق‌لیسانس و دکترا) و گذراندن دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی را دارند. اعتبار زمانی این ویزا حداقل یک‌ساله است و دانشجویانی که دارای ویزای F1 آمریکا هستند اجازه کار به مدت ۲۰ ساعت در هفته در محیط دانشگاه را دارند. همچنین همسر و فرزندان زیر ۲۱ دانشجو نیز قادرند با ویزای همراه دانشجویی آمریکا (ویزای F2 ) به‌عنوان همراه وارد کشور آمریکا شوند. همراهان نیز می‌توانند هم‌زمان با دانشجو و حتی پس از ورود دانشجو به آمریکا به‌صورت جداگانه ویزا درخواست دهند.

اشخاصی هم که دارای ویزای F2 هستند تنها اجازه حضور در دوره‌های آموزشی کاربردی کوتاه مدت دوره‌های شبانه و دوره‌هایی که به صدور مدرک آکادمیکی نیاز نمی‌باشد را دارند و به صورت نیمه وقت تحصیل نمایند و اجازه کار نخواهند داشت و فرزندانشان نیز اجازه تحصیل تا مقطع دیپلم را خواهد داشت. اگر دارندگان ویزای F2 در صورتی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع اکادمیک را داشته باشند، باید ویزای خود را به F1 تغییر دهند و اگر قصد کار کردن در آمریکا را دارند پس از شناسایی کارفرمای مورد تائید اداره مهاجرت ویزای خود را باید به H1 تغییر دهند.

ویزای تحصیلی در دوره‌های غیر آکادمیک کاربردی آمریکا (ویزای M1 و M2)

ویزای M1 مخصوص کسانی است که قصد دارند در دوره‌های غیر اکادمیک کاربردی، تحصیل کوتاه مدت در آمریکا را داشته باشند؛ و بایستی باسابقه کار و تحصیلات قبلی متقاضی همخوانی داشته باشد. طول زمان دوره‌های آموزشی تخصصی کمتر از یک سال می‌باشد و هر چند مطابقت بین نوع دوره‌های انتخابی باتجربه کار و تحصیلات متقاضی ویزای M1 بیشتر باشد موفقیت اخذ ویزا در سفارت نیز بیشتر خواهد بود.

همچنین همسر و فرزندان زیر 21 سال دارای این نوع ویزا نیز می‌توانند به‌عنوان همراه و با ویزای M1 به آمریکا وارد، ولی اجازه کار در آمریکا را ندارند.

نکاتی در مورد ویزای تحصیلی آمریکا

همه متقاضیان ویزای دانشجویی آمریکا باید مصاحبه شوند. حداقل حدود 4 هفته به طول می‌انجامد تا مورد مصاحبه قرار گیرند. برای متقاضیان ویزا F که شهروند کشور کانادا هستند نیازی به ویزا جهت ورود به آمریکا نمی‌باشد و فقط ارائه I-20 در هنگام عبور از مرز (زمینی و هوایی) کافی است.

DS-156، DS-157A، DS-158A این برگه‌ها در اینترنت و یا سفارتخانه/ کنسولگری محلی شما در دسترس هستند. پس از دریافت ویزای آمریکا در مورد تاریخ ورود خود به دانشگاه اطلاع دهید و اگر تاریخ مورد نظر به تعویق افتاد، یک فرم I-20 جدید تهیه کنید. همچنین قبل از خروج از کشور خود در مورد محل سکونت خود مطمئن شوید. در نظر داشته باشید که می‌توانید حداکثر ۳۰ روز قبل از تاریخ شروع ترم تحصیلی وارد آمریکا شوید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای دانشجویی F1

  • فرم I-20
  • رسید SEVIS I-901
  •  گذرنامه امضا شده (باید به مدت ۶ ماه پس از ورود به ایالات متحده معتبر باشد)
  • رونوشت یا اصل دیپلم اخذ شده از مؤسسات فعلی یا قبلی
  • توضیحات رشته تحصیلی
  • اطلاعات مربوط به محل اقامت
  •  اثبات پشتوانه مالی برای پوشش هزینه‌های تحصیل و زندگی در آمریکا در طول تحصیلات شما یا به مدت یک سال، هر کدام که کوتاه‌تر است.
  • DS-156، DS-157A، DS-158A. فرم‌هایی که در اینترنت و یا سفارتخانه/ کنسولگری محلی شما در دسترس هستند.

بعد از دریافت ویزای ورود به ایالات متحده آمریکا، تاریخ ورود خود را به دانشگاه اطلاع دهید؛ و اگر بنا به دلایلی تاریخ ورد به تعویق افتاده باشد، فرم جدید ۱-۲۰ جدید باید تهیه کنید. قابل توجه اینکه حداکثر ۳۰ روز قبل از تاریخ شروع ترم تحصیلی وارد آمریکا شود. قبل از خروج نیز از کشور خود در مورد محل سکونت نیز مطمئن شود.

برای اقامت همسر و فرزندان در ایالات متحده آمریکا در زمان تحصیلات باید ویزای F-2 یا M-2 درخواست دهند. چنانچه ملزم به پرداخت هزینه SEVIS نیستند، اما دانشگاه محل تحصیل شما باید فرم I-20 مورد نیاز را برای آن‌ها صادر کند؛ و نسخه‌ای از ویزای F-1 یا M-1 خود و اسناد و مدارک مربوط به ارتباط خانوادگی خود را تحویل دهید.

همچنین فرزندان خود را نیز می‌توانید در مدارک ایالات متحده ثبت نام نمایید. اگر ویزای شما اعتبار دارد و گذرنامه شما منقضی شده نباید آن را از گذرنامه منقضی شده خود حذف نمایید. می‌توانید از ویزای معتبر در گذرنامه منقضی شده همراه با گذرنامه معتبر و جدید خود به منظور سفر و ورود به ایالات متحده آمریکا استفاده کنید.

ویزای مبادله ای آمریکا

ویزای مبادله آمریکا یک ویزای غیر مهاجرتی است که برای برخی افراد از جمله اساتید، محققان و افرادی که قصد مبادلات فرهنگی و علمی دارند صادر می شود. برای دریافت این ویزا نیاز به یک سری معیارها از جمله الزامات مربوط به زبان انگلیسی، دعوت نامه از دانشگاه و … دارید. دو نوع ویزای مبادله ای وجود دارد:

ویزای J-1. این یک ویزای مبادله دو ساله است که فقط در صورتی می توانید برای این ویزا اقدام کنید که برای یکی از برنامه های قابل قبول در این دسته درخواست داده باشید. علاوه بر این، اگر قصد انجام کارهای کوتاه مدت مانند au pair، کار و تعطیلات، یا کار علمی موقت را دارید، می توانید برای ویزای J-1 اقدام کنید. چندین دسته از ویزای J-1 وجود دارد که می توانید بسته به برنامه برای آنها درخواست دهید – مطمئن شوید که دسته ویزای مناسب خود را انتخاب کرده اید.

ویزای Q-1 ویزای Q-1 یک ویزای تبادل فرهنگی است که به شما امکان می دهد در ایالات متحده کار کنید و فرهنگ و سنت های خود را با افراد دیگر در ایالات متحده به اشتراک بگذارید. این ویزا ویژه هنرمندان، ورزشکاران مشهور و افراد با قابلیت‌های فوق‌العاده و خاص یا دارندگان جوایز بین‌المللی در رشته‌های ورزشی، هنر، موسیقی و سینما می‌باشد. ویزای O2 آمریکا به شخصی که به عنوان دستیار، مشاور و یا همکار شخص دارای ویزای O1 آمریکا را همراهی می‌کنند، تعلق می‌گیرد.

ویزای کاری آمریکا

  • ویزای H1B برای افرادی است که در زمینه های بسیار تخصصی مشغول به کار شده اند.
  • ویزای H-2A به کارگران کشاورزی از کشورهای منتخب که ایالات متحده به نوعی به آنها علاقه دارد اعطا می شود.
  • ویزای H-2B به دیگر کارگران فصلی موقت که کارهای غیر کشاورزی انجام می دهند داده می شود.
  • ویزای H-3 به کسانی که می خواهند از فرصت های آموزشی و تحصیلی استفاده کنند داده می شود.
  • ویزای L1 برای مدیران شرکتی صادر می شود.

افرادی که توانایی فوق العاده ای در هنر، علم، تجارت، آموزش یا ورزش دارند و می خواهند به طور موقت در زمینه تخصصی خود کار کنند، نیاز به ویزای O دارند. سه نوع ویزای O وجود دارد:

  • ویزای O1 برای افراد با توانایی های فوق العاده.
  • ویزای O2 برای دستیاران دارندگان ویزای O1.
  • ویزای O3 برای وابستگان دارندگان ویزای O1.
  • ویزاهای P برای ورزشکاران و تیم های مربیگری آنها صادر می شود.
  • ویزای مذهبی آمریکا یک ویزای غیر مهاجرتی است که به افراد مذهبی داده می شود که می خواهند در آمریکا فعالیت های مذهبی انجام دهند.
  • ویزای I آمریکا یک ویزای موقت آمریکا برای روزنامه نگاران و سایر کارکنان رسانه ای است که با هدف انجام کارهای مرتبط با رسانه به آمریکا می روند.

ویزای کار آمریکا (ویزای H1 توافق نامه تجارت آزاد)

افرادی که دارای تخصص حرفه‌ای خاص می‌باشند و از طرف کارفرمای آمریکایی دعوت به کار می‌شوند نیز می‌توانند تقاضای ویزای کار آمریکا کنند. داشتن حداقل مدرک لیسانس تائید شده در این نوع ویزا و کارفرمای مورد تائید اداره مهاجرت آمریکا از شرایط لازم‌الاجرا می‌باشد. مدت زمان صدور این ویزا یک‌ساله و همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال دارنده ویزای کار نیز به‌عنوان همراه وارد آمریکا شوند اجازه کار نخواهند داشت.

در صورت مناسب بودن شرایط کار و اختیارات کارفرما، متقاضی نیز می‌تواند بعد از مدتی از اداره مهاجرت آمریکا درخواست گرین کارت و دریافت اقامت دائم از کشور آمریکا را نماید. همکاری با یک وکیل مهاجرت در اخذ ویزای H1 آمریکا کمک بسیاری به متقاضی خواهد نمود.

ویزای بازرگانی و سرمایه گذاری آمریکا

ویزای E1 و یا ویزای بازرگانی آمریکا یک ویزای غیر مهاجرتی است که به افراد یا شرکت هایی که با آمریکا مبادلات تجاری و بازرگانی دارند داده می شود. تجارت باید بین آمریکا و یک کشور، ویزای E1 باشد که ایالات متحده با آن معاهده تجارت و سرمایه گذاری دارد. تجارت می تواند در هر صنعتی مانند حمل و نقل، ارتباطات، بانکداری، تبلیغات، مدیریت و غیره باشد. از نظر نوع صنعت که تجارت باید انجام شود هیچ منعی وجود ندارد.

ویزای E2 آمریکا یک ویزای سرمایه گذاری آمریکا است که یک ویزای غیر مهاجرتی است و برای سرمایه گذاران فردی یا شرکت های سرمایه گذار از کشورهای دارای معاهده با ایالات متحده صادر می شود. سرمایه گذاری می تواند در هر صنعت یا تجارتی مانند گردشگری، فناوری اطلاعات، بازاریابی و غیره باشد.

ویزای بازرگانی و سرمایه گذاری آمریکا

ویزای تجاری (صادرات و واردات) از طریق E1

ویزای تجاری جهت گسترش تبادلات تجاری بین کشور آمریکا و کشورهای مورد تائید آمریکا می‌باشد. افراد و شرکت‌ها و ملیت‌های مختلف بر اساس ویزای E1 اجازه کار در آمریکا جهت توسعه و تبادل تجاری مستقیم دو طرف با کشور آمریکا (صادرات و واردات) می‌توانند از مهارت‌های شخصی خود استفاده نمایند. فعالیتی چون پزشکی، فنی یا وکالت یا … می‌تواند در قالب توسعه یک فعالیت تجاری باشد.

اعتبار زمانی این نوع ویزای آمریکا از دو سال تا ۵ سال قابل صدور می‌باشد؛ و حداقل سرمایه‌گذاری جهت اخذ این ویزا مشخص نمی‌باشد.

ویزای سرمایه‌گذاری از طریق E2

ویزای E2 آمریکا مخصوص کسانی است که قصد راه‌اندازی یک بیزینس با سرمایه شخصی را در کشور آمریکا دارند. انتخاب نوع بیزینس جهت سرمایه‌گذاری باتوجه به توانایی حرفه‌ای فرد متقاضی مشخص می گردد و بعد از ورود به آمریکا، مدیریت سوددهی بیزانس به‌طور کل در اختیار متقاضی می‌باشد. اعتبار زمانی ویزای E2 در ابتدا دو سال و پس از پایان دوره در صورت اثبات موفقیت تجارت و سوده بودن به مدت 2 سال دیگر ویزا تمدید می‌گردد؛ و درصورتی‌که پس از انقضاء مدت اعتبار ویزای سرمایه‌گذاری واجد شرایط هر کدام از ویزاهای دیگر باشد ویزای خود را به نوع دیگر تغییر خواهد داد.

مدت زمان لازم اعتبار انجام کل این پروسه و گرفتن مجوزهای لازم جهت ورود سرمایه به آمریکا و انجام امور اخذ ویزای E2 آمریکا تقریباً 6 ماه می‌باشد. از مزایای بسیار مفید ویزای E2 متناسب بودن برای خانواده‌هایی است که تمایل دارند در ابتدا به همراه یکدیگر و باهم وارد خاک آمریکا شوند و همسر و فرزندان دارنده ویزای E2 نیز اجازه کار و شرایط تحصیل در آمریکا را خواهند داشت.

ویزای دیپلماتیک آمریکا

  • ویزای A1 برای دیپلمات ها یا مقامات دولتی خارجی است که برای انجام وظایف رسمی یا نمایندگی دولت خود به ایالات متحده سفر می کنند.
  • ویزای A2 NATO1-6 فقط برای پرسنل نظامی خارجی طراحی شده است که قرار است در آمریکا خدمت کنند یا در ایالات متحده مستقر شوند.
  • ویزای G آمریکا اگر در یک سازمان بین المللی در ایالات متحده مشغول به کار شده اید، باید ویزای G-1 تا G-5 را دریافت کنید. کسانی که برای ناتو کار خواهند کرد، ویزای ناتو را دریافت خواهند کرد.

ویزا برای قربانیان جنایت و قاچاق انسان

  • ویزای T برای قربانیان قاچاق انسان است که ضربه های روحی شدیدی دارند، اما می توانند در بررسی جرایم مرتبط با قاچاق انسان نیز کمک کنند. در سال ۲۰۰۰، کنگره ایالات متحده قانون حفاظت از قربانیان قاچاق و خشونت و قانون حمایت از زنان مهاجر کتک خورده را تصویب کرد.
  • ویزای U یک ویزای غیر مهاجرتی آمریکا برای قربانیان فعالیت های مجرمانه است که مورد آزار روحی و جسمی قرار گرفته اند. این ویزا برای برای محافظت از قربانیان جنایات که شهروند ایالات متحده نیستند و همچنین برای جمع آوری اطلاعات در مورد جرایم به افراد داده می شود.

ویزای نامزدی کانادا

غیر معمول نیست که شهروندان آمریکایی بخواهند با فردی از کشور دیگر ازدواج کنند. این زوج ها انتخاب اقامت در یک کشور خارجی یا شروع فرآیند مهاجرت و مهاجرت دائم به آمریکا را دارند. در این صورت همسری که از یک کشور خارجی است باید گرین کارت یا ویزای مهاجرت دائمی دریافت کند. برای اینکه همسر خارجی بتواند از طریق ازدواج گرین کارت بگیرد و به ایالات متحده مهاجرت کند، نیاز به ویزای همسر دارد.

ویزای ازدواج آمریکا (ویزای K3 آمریکا) ویزای K3 به همسری از یک کشور خارجی اجازه می دهد تا به آمریکا نقل مکان کند و در آنجا اقامت کند در حالی که باید منتظر ماند تا درخواست ویزای مهاجرت تایید شود. این امر برای زوج های متاهل زمانی اعمال می شود که یکی از زوجین شهروند آمریکا و دیگری از یک کشور خارجی باشد. یعنی شما باید با یک شهروند ایالات متحده ازدواج کنید. ایالات متحده زندگی مشترک را به عنوان ازدواج به رسمیت نمی شناسد. زوجین باید مدارک معتبری مبنی بر قانونی بودن ازدواج ارائه دهند.

ویزای نامزدی کانادا

ویزای نامزدی آمریکا (ویزای K1)

ویزای نامزدی آمریکا جز دسته ویزاهای غیر مهاجرتی می‌باشد. چراکه این ویزا به افرادی که قصد ازدواج با شهروند آمریکایی را دارند تعلق می‌گیرد و فرد دارنده این نوع ویزا باید پس از ۹۰ روز از ورود به آمریکا، ازدواج خود را با شهروند آمریکایی قطعی و قانونی نمایند؛ و برای اقامت و دریافت ویزای ازدواج آمریکا می‌تواند اقدام نماید. این نوع ویزای آمریکا قوانین و شرایط خاص خود را داشته و داشتن یک وکیل مورد تائید اداره مهاجرت آمریکا الزامی و می‌توانند مثمر ثمر باشد.

ویزای J1 آمریکا

ویزای J1 در خصوص اشتغال، تحقیق یا آموزش و یا تدریس می‌باشد. در این نوع ویزای آمریکا کارفرما می‌تواند دانشگاه و یا شرکت خاصی باشد. ویزا متعهد به اتمام دوره مورد نظر از سوی کارفرما می‌باشند. ویزا J1 در آمریکا قابل تبدیل به ویزاهای دیگر نمی‌باشد و می‌شود تا حداکثر به مدت 7 سال تمدید کرد و در خاک آمریکا اقامت داشت. فرد دارنده این نوع ویزای آمریکا پس از اتمام مدت زمان ویزای خود، ملزم به ترک خاک آمریکا به مدت دو سال نموده و در صورت علاقه به ورود مجدد و تغییر ویزا بایستی مجدداً خارج از خاک آمریکا درخواست ویزا نماید.

آیا داشتن ویزای آمریکا ضمانت ورود به ایالات متحده است؟

داشتن ویزای معتبر ایالات متحده ورود به ایالات متحده را تضمین نمی کند. گشت مرزی در هر نقطه ورودی ایالات متحده مسئول هر کسی است که وارد کشور می شود. به همین دلیل است که وقتی وارد آمریکا می شوید، ابتدا باید از طریق اداره مهاجرت و گمرک بروید تا مدارک و سوابق شما را بررسی کنند و تصمیم بگیرند که آیا اجازه ورود به ایالات متحده را دارید یا خیر. آن مقامات این اختیار را دارند که شما را بازداشت و بازجویی کنند و همچنین حق دارند از رفتن شما به آمریکا جلوگیری کنند. آنها همچنین می توانند مقدمات بازگشت شما به کشور خود را فراهم کنند. دلایل مختلفی وجود دارد که می توان از آنها برای جلوگیری از ورود شما به ایالات متحده استفاده کرد، اما بیشتر آنها نگران هرگونه تهدیدی برای امنیت و ایمنی هستند که ممکن است برای ساکنان ایالات متحده آمریکا و سایر بازدیدکنندگان ایجاد کنید.

ویزای R1 (ویزای مبلغان مذهبی)

اشخاصی که یک مبلغ مذهبی می‌باشند و هدایت مراسم دعای مذهبی را به عهده دارد؛ و یا یک معلم و یا مترجم مذهبی و کسانی که به‌صورت حرفه‌ای کارهای صنعتی مذهبی و ارائه‌دهنده حرفه مذهبی هستند ویزای مبلغان مذهبی را درخواست می‌دهند. ویزای مبلغان مذهبی برای مدت زمان ۳۰ ماه صادر می‌گردد و قابل تمدید به همان مدت می‌باشد. داشتن مدرک دال بر وابسته بودن به یک سازمان و یا نهاد مذهبی معتبر الزامی می‌باشد.

ویزای مهاجرتی آمریکا

ویزای مهاجرتی یا IV ( Immigrant Visa ) ویزاهایی هستند که همانند نامشان برای اهداف مهاجرتی دریافت می‌شوند. هدف از این نوع ویزاها دریافت اقامت دائم آمریکا یا گرین کارت است و متقاضی این دسته از ویزای آمریکا به دنبال زندگی طولانی مدت در کشور آمریکا است. فرد دارنده ویزای مهاجرتی آمریکا به محض ورود به آمریکا گرین کارت دریافت می‌کند.

انواع ویزای مهاجرتی آمریکا

به صورت کلی ویزاهای مهاجرتی آمریکا را می‌توان به سه زیر مجموعه ویزاهای نسبت خانوادگی یا Family-Based ، ویزاهای بر پایه اشتغال یا Employment-Based و ویزاهای مهاجرتی متفرقه تقسیم‌بندی کرد. در ادامه درباره هر زیر مجموعه توضیحاتی را بیان خواهیم کرد.

ویزای خانوادگی

ویزای خانوادگی برای اشخاصی صادر می‌شود که نسبت‌های فامیلی با شهروندان آمریکایی یا دارندگان گرین کارت آمریکا (دارنده اقامت دائم) دارند؛ این افراد در صورت داشتن شرایط جدول زیر، واجد صلاحیت دریافت ویزای خانوادگی هستند. از آنجا که این ویزا از نوع مهاجرتی است، اشخاص دارنده این ویزا به محض ورود گرین کارت آمریکا دریافت می‌کنند.

نام ویزا

نسبت شخص درخواست کننده ویزا
با فرد مقیم در آمریکا

وضعیت اقامتی شخص مقیم آمریکا

شرایط فرد درخواست کننده

IR2

فرزند

شهروند

مجرد و زیر 21 سال

F1

فرزند

شهروند

مجرد و بالای 21 سال

F3

فرزند

شهروند

متاهل و سن اهمیتی ندارد

F2B

فرزند

دارنده گرین کارت آمریکا

مجرد و زیر 21 سال

F4

برادر یا خواهر

شهروند

IR5 

پدر یا مادر

شهروند

CR1

همسر

شهروند

F2A

همسر

دارنده گرین کارت آمریکا

K-1

نامزد

شهروند


  اگر درک جدول بالا برای شما سخت است می‌توانید با خواندن سه مثال زیر، نحوه استفاده از جدول را به خوبی متوجه شوید.

مثال 1 : اگر والدین شما شهروند آمریکا هستند و شما بالای 21 سال دارید اما ازدواج نکردید می‌توانید ویزای F1  آمریکا را درخواست دهید.

مثال 2 :  اگر فرزندان شما شهروند آمریکا هستند، می‌توانید ویزای IR5 دریافت کنید.

مثال 3 :  اگر زیر 21 سال هستید و تاکنون ازدواج نکردید و پدر یا مادر یا هر دو آنها گرین کارت آمریکا دارند، می‌توانید درخواست ویزای F2B آمریکا بدهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت با ویزاهای خانوادگی و آشنایی با تمام انواع آن، می‌توانید مقاله ویزاهای خانوادگی آمریکا را بخوانید.

ازدواج با یک شهروند آمریکا : در صورت ازدواج با فردی که شهروند آمریکا باشد، به شما ویزای CR1 تعلق می‌گیرد و به محض ورود به آمریکا، می‌توانید گرین کارت خود را دریافت نمایید.

ازدواج با دارنده گرین کارت آمریکا : در صورت ازدواج با فردی که دارنده گرین کارت آمریکا باشد، به شما ویزای F2A تخصیص می‌یابد و باز هم پس از ورود به آمریکا می‌توانید گرین کارت دریافت نمایید. در صورت احتیاج به اطلاعات بیشتر از شرایط این ویزا می‌توانید مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج F2A را بخوانید.

ویزای نامزدی یا K-1 در واقع در دسته ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکا قرار دارد، اما به دلیل ماهیت مهاجرتی آن، می‌توان آن را در دسته ویزاهای مهاجرتی نیز جای داد. این نوع ویزا برای اشخاصی مناسب است که هنوز با یک شهروند آمریکا ازدواج نکرده‌اند، اما با فردی قرار گذاشته‌اند که پس از ورود به آمریکا با او ازدواج نمایند.

برای این افراد ویزای نامزدی یا K-1  صادر می‌شود و پس از ازدواج، می‌توانند گرین کارت آمریکا دریافت کنند. مدت اعتبار ویزای نامزدی 90 روز است و در صورت عدم ازدواج در این مدت، به هیچ وجه قابل تمدید نیست. می‌توانید برای خواندن مطالب بیشتر درباره این مورد، مقاله ویزای ازدواج و نامزدی در آمریکا  K-1 را بخوانید.

ویزای کاری آمریکا

گروه ویزای کاری آمریکا که با نام ویزای مبتنی بر اشتغال ( Employment Based Visas ) نیز شناخته می‌شوند، ویزاهایی هستند که به منظور ورود افراد موثر در زمینه‌های کاری، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی صادر می‌شوند. انواع ویزای کاری آمریکا شامل موارد زیر می‌شوند :

ویزای نخبگان یا E1 آمریکا

ویزای نخبگان مخصوص افرادی است که دارای مقام‌های بسیار بالای جهانی در زمینه هنر و ورزش هستند. (مثلا دارنده مدال المپیک هستند یا جایزه اسکار دریافت کرده‌اند.) این افراد برای دریافت ویزای آمریکا نیازمند هیچ شرایط دیگری نیستند و حتی برای دریافت ویزا نیاز به کارفرما یا اسپانسر ندارند.

دانشمندان و محققان برجسته بین‌المللی و مدیران بزرگ بین‌المللی نیز می‌توانند از شرایط این ویزا استفاده کنند، اما بر خلاف نخبگان ورزشی و هنری، نیازمند موسسه‌ای هستند که در آمریکا خواهان آن‌ها باشد و اسپانسری آنان را برعهده گرفته و حامیشان باشد. برای آشنایی بیشتر با این نوع ویزا، می‌توانید مقاله ویزای  E1  آمریکا را بخوانید و برای آشنایی با اسپانسر و حامی، مقاله اسپانسر برای اقامت آمریکا را بخوانید.

ویزای کاری E2 و E3 آمریکا

یکی دیگر از انواع ویزای کاری آمریکا هستند. این نوع ویزاها نسبت به ویزای E1 شرایط مهارتی آسان‌تری دارند، ولی پذیرش و صدور این نوع ویزاها سخت‌تر صورت می‌پذیرد. برای دریافت ویزاهای  E2 و E3 باید ابتدا از یک کارفرمای آمریکای پیشنهاد کار یا جاب آفر داشته باشید. در صورتی با درخواست ویزای شما موافقت می‌شود که کارفرمای شما مدت زیادی برای موقعیت شغلی مورد نظر خود درخواست نیروی کار داشته باشد و هیچ فرد آمریکایی واجد شرایط برای انجام آن کار وجود نداشته باشد. همانطور که می‌بینید شرایط برای اخذ این ویزا بسیار سخت است. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد این ویزاهای کاری آمریکا می‌توانید به مقاله ویزای کاری E2 آمریکا  یا مقاله ویزای کاری E3 آمریکا مراجعه فرمایید.

ویزای E4 آمریکا

یک نوع ویژه از انواع ویزای کاری آمریکا هستند که فقط برای گروه خاصی از مهاجران می‌باشد. این نوع ویزاها معمولا برای نیروهای کار مذهبی و یا عراقی‌ها و افغانستانی‌هایی صادر می‌شود که به دولت و ارتش آمریکا خدمات ارزنده‌ای انجام داده‌اند. بنابراین این نوع ویزاها شامل ایرانیان نمی‌شود. در صورت علاقه برای آشنایی با این نوع از ویزاهای کاری آمریکا، می‌توانید مقاله ویزای E4 آمریکا را بخوانید.

ویزای کاری آمریکا (برای گروه‌های خاص)

SD, SR

نیروی کار مذهبی

SI

مترجمان / مترجمان عراقی و افغان

SQ

عراقی هایی که برای دولت آمریكا كار كردند

ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی آمریکا

شما به وسیله سرمایه گذاری و ایجاد کارآفرینی در آمریکا می‌توانید این ویزا را دریافت نمایید. مقدار سرمایه‌گذاری برای دریافت این نوع ویزا، در سال‌های اخیر افزایش یافته است. در حال حاضر برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری آمریکا، باید حداقل 900000 دلار در ایالات و مناطق محروم و یا دارای نرخ بیکاری بالا (مناطق هدف) و یا حداقل یک میلیون و هشتصد هزار دلار در مناطق توسعه یافته و دارای نرخ بیکاری پایین (خارج از مناطق هدف)، سرمایه گذاری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و نحوه دریافت این ویزا، می‌توانید مقاله ویزای سرمایه گذاری E5 آمریکا را بخوانید.

انواع ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی آمریکا

کلاسه ویزا

توضیح ویزا

C5

کارآفرینی خارج از محدوده‌های هدف

T5

کارآفرینی در محدوده‌های روستایی/یا با نرخ بیکاری بالا (محدوده‌های هدف)

R5

برنامه آزمایشی سرمایه گذاری خارج از محدوده هدف

I5

برنامه آزمایشی سرمایه گذاری در محدوده هدف

سایر انواع ویزای مهاجرتی آمریکا

یک دسته دیگر از انواع ویزای مهاجرتی آمریکا وجود دارد، که تشابهی با ویزاهای خانوادگی آمریکا یا ویزای کاری آمریکا ندارند. به دلیل همین تفاوت این نوع ویزاها را در دسته سایر یا متفرقه دسته‌بندی می‌کنند و شامل موارد زیر است.

ویزای لاتاری گرین کارت یا DV

لاتاری گرین کارت آمریکا که به اختصار با نام لاتاری شناخته می‌شود، برنامه‌ای برای حفظ تنوع نژادی در ایالات متحده آمریکا است. در این برنامه قرعه‌کشی ویزای تنوع نژادی آمریکا، هرساله 55000 ویزا به صورت تصادفی از طریق قرعه کشی بین متقاضیان مهاجرت به آمریکا توزیع می‌شود. این قرعه کشی در سال 1990 در قانون ملیت و مهاجرت آمریکا درج شد و پس از آن هرساله سهمیه 55000 ویزای مهاجرتی را به خود اختصاص داد.

فقط افراد تولد یافته در کشورهای معین مجاز به شرکت در برنامه لاتاری هستند و مردم برخی از کشورها همچون چون و بریتانیا و… که قبلا مهاجرت‌های زیادی را به آمریکا داشته‌اند، مجاز به شرکت در لاتاری نیستند. خوشبختانه متولدین کشور ایران نیز جز افراد مجاز شرکت در لاتاری گرین کارت آمریکا هستند. توجه کنید که معیار ثبت نام در لاتاری محل تولد شخص ثبت نام کننده است و کشور محل سکونت و تابعیت او ملاک نمی‌باشد.

اخذ ویزای لاتاری احتیاج به شانس دارد و شاید هر کس شانس برنده شدن آن را نداشته باشد، به همین دلیل شاید یک روش معمول برای مهاجرت به آمریکا نباشد. برای آشنایی بیشتر با لاتاری گرین کارت آمریکا و نحوه ثبت‌نام در آن می‌توانید مقاله لاتاری گرین کارت آمریکا چیست را بخوانید.

ویزای بازگشت فرد مقیم یا SB

برخلاف تفکر عموم مردم، اقامت دائم آمریکا و یا همان گرین کارت، کاملا مانند داشتن پاسپورت و یا حق شهروندی آمریکا نیست. یکی از تفاوت‌های بزرگ دارنده گرین کارت آمریکا و شهروند آمریکا این است که گرین کارت آمریکا اعتباری 10 ساله دارد که پس از این مدت باید تمدید شود، اما حق شهروندی آمریکا احتیاج به تمدید ندارد.

یکی دیگر از تفاوت‌ها این است که چنانچه فرد دارنده گرین کارت به مدت بیش از یکسال از آمریکا خارج شود، برای ورود مجدد به آمریکا نیازمند دریافت ویزای بازگشت فرد مقیم یا ویزای SB آمریکاست. این موضوع در حالی است که در وضعیت عادی و خروج‌های کمتر از 6 ماه، دارنده گرین کارت برای ورود مجدد به آمریکا نیازی به اخذ ویزا ندارد و همانند یک شهروند آمریکاست.

بنابراین ویزای SB آمریکا، فقط برای فردی صادر می‌شود که دارنده گرین کارت است و به مدت بیش از یک سال از آمریکا خارج شده است. به همین جهت این ویزا فقط در شرایط خاص صادر می‌شود و برای عموم افراد کاربردی ندارد.

 جدول ویزاهای مهاجرتی آمریکا

در این قسمت می‌توانید خلاصه تمام مطالب گفته شده در مورد انواع ویزاهای مهاجرتی آمریکا را در یک جدول مشاهده کنید. همچنین در این جدول تعداد بیشتر و کامل‌تری از انواع ویزای مهاجرتی را مشاهده خواهید کرد که به علت کم بودن توضیحات و کم کاربرد آن‌ها، ترجیح داده شده که فقط در این جدول آورده شوند. برای خواندن اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت به آمریکا و راه‌های دریافت اقامت دائم آمریکا، می‌توانید مقاله روش های مهاجرت به آمریکا را مطالعه نمایید.

کلاسه ویزا

انواع ویزاهای مهاجرتی آمریکا

زیر مجموعه ویزاهای خانوادگی

IR1 , CR1

همسر یک شهروند آمریکا

K-3

ویزای همسر یک شهروند ایالات متحده منتظر تعیین تکلیف درخواست مهاجرت  I-130 است.

K-1

کسی که قصد ازدواج با یکی از شهروندان آمریکا را دارد و در واقع نامزد اوست

IR3, IH3, IR4 , IH4

فرزند خواندگی توسط شهروندان ایالات متحده آمریکا

IR2, CR2, IR5, F1, F3, F4

داشتن نسبت خانوادگی با شهروندان ایالات متحده آمریکا

F2A, F2B

داشتن نسبت خانوادگی با دارندگان اقامت دائم آمریکا

زیر مجموعه ویزاهای کاری و اشتغال آفرینی

E1

E2


 E3, EW3


C5, T5, R5, I5


S

مهاجران کاری که شامل گروه‌های زیر هستند:

·         نیروی کار نخبه [اول]

·         حرفه ای هایی که دارای مدارک پیشرفته و افراد دارای توانایی استثنایی هستند [دوم]

·         افراد حرفه ای و دیگر کارگران [سوم]

·         اشتغال زایی / سرمایه گذاران [پنجم]

·         مهاجران خاص [چهارم]

(عبارت داخل کروشه اولویت آن‌ها را نشان می‌دهد)

SD, SR

نیروی کار مذهبی

SI

مترجمان / مترجمان عراقی و افغان

SQ

عراقی‌هایی که به دولت و ارتش آمریکا خدمت کرده‌اند

SQ

افغانستانی‌هایی که به دولت و ارتش آمریکا خدمت کرده‌اند

سایر ویزاها

DV

ویزای گرین کارت آمریکا یا لاتاری

SB

ویزای بازگشت فرد مقیم (دارای اقامت آمریکا)


ویزای غیر مهاجرتی آمریکا

ویزای غیرمهاجرتی آمریکا یا NIV (Non Immigrant Visa) برای سفرهای کوتاه مدت به کشور آمریکا یا دریافت اقامت موقت آمریکا برای گذراندن یک دوره از زندگی (مانند تحصیل در آمریکا) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در این نوع از ویزاها حتی اگر به شما اجازه کار در آمریکا هم داده شود، اقامت شما از نوع موقت است و حق اقامت دائم در آمریکا را نخواهید داشت. البته راه‌هایی هم وجود دارد که می‌توان با این نوع ویزاها اقامت دائم آمریکا را نیز دریافت کرد که در صورت علاقه به دانستن آن می‌توانید مقاله اخذ اقامت دائم آمریکا  را بخوانید.

انواع ویزای غیر مهاجرتی آمریکا

ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکا انواع بسیار زیادی دارد، برخی از آن‌ها فقط برای کاربردهای بسیار محدود و در ذیل توافق‌نامه‌های خاصی صادر می‌شوند. بنابراین در این قسمت قصد داریم فقط ویزاهای غیر مهاجرتی پر کاربرد و قابل استفاده برای عموم افراد را توضیح دهیم و برای ویزاهای کم کاربرد، فقط به لیست کردن آن‌ها در جدول آخر این مقاله بسنده خواهیم کرد. بنابراین انواع ویزای غیر مهاجرتی آمریکا شامل موارد زیر هستند :

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا که با نام ویزای دانشجویی آمریکا نیز شناخته می‌شود، همانطور که از نامش پیداست، مجوزی است که به واسطه آن می‌توانید برای تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا، وارد کشور آمریکا شده و تا اتمام دوره تحصیلی خود در این کشور اقامت موقت داشته باشید.

یکی از شرایط اصلی و مهم برای دریافت ویزای دانشجویی آمریکا، دریافت پذیرش از یکی از موسسات آموزشی معتبر در آمریکا است. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا بدون نوشتن یک CV خوب و بدون داشتن مدرک زبان، کار سختی است، اما از این بابت ناامید نباشید. شما می‌توانید با خواندن مقاله‌های تحصیل در آمریکا و چگونه یک CV بی نقص بنویسم، اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید و در صورت نیاز به مشاوره‌های تخصصی بیشتر و یا احتیاج به کمک در زمینه پذیرش بدون مدرک زبان از دانشگاه‌های آمریکا، می‌توانید به وسیله شماره 02149078 ( خط ویژه ) با مشاورین باتجربه موسسه حامی مهاجر تماس حاصل فرمایید.

در انواع ویزای ایالات متحده آمریکا، ویزای تحصیلی تنها ویزایی است که طی سال‌های اخیر مشمول هیچ محدودیتی نشده است. ویزای دانشجویی آمریکا در سه نوع F ، M و J صادر می‌شوند که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

به طور کلی برای ویزاهای دانشجویی آمریکا سه نوع  F ، M و J وجود دارد، عددی نیز که مقابل حروف این نوع از ویزاها می‌آید، نشانگر نسبت فرد استفاده‌کننده از ویزاست. چنانچه ویزا برای خود استفاده کننده از خدمات تحصیلی صادر شده باشد، عدد 1 مقابل حرف ویزای تحصیلی قرار می‌گیرد (به طور مثال F1) و ویزای وابستگان همراه شخص اصلی (همچون همسر و فرزند) نیز عدد 2 مقابل حرف ویزای تحصیلی قرار می‌گیرد (به طور مثال F2).

ویزای تحصیلی F آمریکا

معروف‌ترین و بهترین ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای تحصیلی F است، دانشجویانی که متاهل هستند می توانند برای همسر و فرزندان زیر 21 سال ویزای F2 اخذ کنند تا بتوانند در آمریکا اقامت داشته باشند. برای اخذ این ویزا درخواست کننده بایستی پس از اخذ پذیرش از موسسات آموزشی معتبر در آمریکا و دریافت فرم I-20 از آن‌ها، نسبت به تشکیل پرونده برای اخذ ویزای تحصیلی و تکمیل فرم DS-160 اقدام نماید. می‌توانید تمام مطالب مربوط به چیستی و مراحل مربوط به دریافت این نوع ویزا را در مقاله اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا بخوانید.

ویزای تحصیلی M آمریکا

 از نظر شرایط می‌توان گفت ویزای تحصیلی M مانند F می‌باشد. تفاوتی که ویزای تحصیلی M با ویزای F دارد در این است که ویزای M تنها برای برخی از رشته های فنی و حرفه‌ای می باشد و در سایر موارد مانند دریافت اقامت همسر و فرزند زیر 21 سال دقیقا مثل ویزای F می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله ویزای تحصیلی M1 آمریکا را مطالعه کنید.

ویزای تحصیلی J آمریکا

ویزای تحصیلی J مخصوص فرصت‌های مطالعاتی است. اشخاصی متقاضی این ویزا هستند که می‌خواهند تحقیق یا تدریس در دانشگاه‌های آمریکا را تجربه کنند. مدت زمان اعتبار ویزای تحصیلی J بر اساس طول دوره متغیر است. دارنده ویزای تحصیلی J بایستی پس از 2 سال خاک آمریکا را ترک کند و مجددا برای ورود به آمریکا اقدام کند.

ویزای توریستی آمریکا

ویزای توریستی متداول‌ترین ویزای آمریکاست و در دو نوع B1 و B2 صادر می‌شود. هدف از صدور ویزای توریستی آمریکا، فقط گردشگری نیست، بلکه این ویزا برای مقاصد توریستی، دیدار خانواده، درمانی و تجاری صادر می‌شود. شما با داشتن این ویزا شش ماه زمان خواهید داشت که از تمام ایالت‌های کشور آمریکا بازدید کنید.

عموما ویزایی که برای امور گردشگری صادر می‌شود B2 است. ویزاهای B1 نیز عموما برای اهداف تجاری کوتاه مدت، درمان و ورزش صادر می‌شوند. برای خواندن مطالب بیشتر در مورد ویزای توریستی آمریکا، می‌توانید مقاله ویزای توریستی B2 آمریکا را بخوانید.

جدول ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا

همانطور که پیش‌تر گفتیم، سایر ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا چندان پرکاربرد نیستند، بنابراین ترجیح دادیم که فقط به آوردن نام آن‌ها در جدول زیر بسنده کنیم. این جدول، تمام ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا را به صورت جامع و کامل پوشش می‌دهد. برای فهم بیشتر این جدول حتما توضیحات زیر آن را نیز بخوانید.

موارد مورد نیاز
قبل از درخواست ویزا

دسته ویزا

هدف سفر

(NA)

B-1

ورزشکار، آماتور یا حرفه‌ای (فقط برای کسب جایزه)

DOL

E-3

تخصص حرفه‌ای استرالیا

(NA)

BCC

کارت گذرگاه مرزی: مکزیک

(NA)

B-1

برای سفر و بازدید تجاری

(USCIS)

CW-1

کارگر انتقالی  CNMI

(NA)

D

خدمه هواپیما

(NA)

A

دیپلمات یا مقام دولت خارجی

(NA)

B-1

کارگر خانه یا پرستار بچه – باید همراه یک کارفرمای خارجی باشد

(NA)

G1-G5, NATO

کارمند یک سازمان بین المللی مشخص یا ناتو

USCIS

O

اتباع خارجی با توانایی فوق العاده در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا ورزش

DOL

H-1B1 شیلی
H-1B1 سنگاپور

توافق نامه کاری تجارت آزاد (FTA)  : شیلی، سنگاپور

USCIS

Q

بازدیدکننده فرهنگی

USCIS

L

مسافرت برای نقل و انتقالات شرکت

(NA)

B-2

سفر برای درمان پزشکی

(NA)

I

رسانه، روزنامه نگار

(NA)

TN/TD

ورود کارگر حرفه‌ای تحت توافقنامه NAFTA : مکزیک، کانادا

USCIS

P

ورزشکار، هنرمند، سرگرمی

SEVIS

J , H-1B

پزشک

SEVIS

J

استاد، محقق، معلم (برای اهداف تحقیقاتی)

USCIS

R

نیروی کار مذهبی

DOL

 سپس

 USCIS

H1B

مشاغل تخصصی در زمینه هایی که نیاز به دانش بسیار تخصصی دارند

SEVIS

F, M

تحصیل در آمریکا

DOL

 سپس

 USCIS

H-2A

کارگر موقت کشاورزی

DOL

 سپس

 USCIS

H-2B

کارگری موقت خدمات دیگر یا نیروی کار موقت که کار فصلی انجام می‌دهد.

(NA)

B-2

گردشگری، تعطیلات

USCIS

H-3

آموزش در برنامه‌ای که در درجه اول برای اشتغال نیست

(NA)

E

سرمایه گذار ، معامله‌گر

(NA)

C

عبور از کشور آمریکا

USCIS

U

قربانی فعالیت جنایی

USCIS

T

قربانی قاچاق انسان

(NA)

V

ویزای غیر مهاجرتی (V) برای همسر و فرزندان یک مقیم دائم قانونی  (LPR)

(NA)

 

تمدید ویزاهای ایالات متحده – A ، G  و ناتو

مخفف اختصارات به کار رفته در جدول به چه معناست

قبل از درخواست ویزا در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده به اتمام رساندن فرآیند‌های نوشته شده در مقابل هر ویزا الزامی است.

  • DOL : کارفرمای شما در آمریکا باید قبل از تشکیل پرونده شما در USCIS ، از وزارت کار ایالات متحده آمریکا مجوز کار خارجی دریافت کند.
  •  USCIS : تأییدیه درخواست یا درخواست شهروندی ایالات متحده و خدمات مهاجرت آمریكا (USCIS) (درخواست یا برنامه مورد نیاز، بستگی به دسته ویزایی دارد كه قصد دارید برای آن اقدام كنید)
  •  SEVIS : تشکیل پرونده در سیستم اطلاعات بازدید کنندگان دانشجویی و ارز  (SEVIS)و گرفتن تاییدیه.
  •  (NA) : قبل از درخواست ویزا ، نیازی به تشکیل پرونده و استعلام از دیگر سازمان‌های دولتی ایالات متحده آمریکا نیست.

سفارت آمریکا :

هر مسافر برای ورود به ایالات متحده آمریکا نیازمند به داشتن ویزا برای ورود به خاک این کشور است.
ایالات متحده آمریکا در ایران سفارت ندارد و برای دریافت ویزای کشور آمریکا شما باید به یکی از کشورهای همسایه که سفارت کشور آمریکا در آن وجود دارد رفته و از آنجا اقدام نمایید و هر سفارت در هر یک از کشورها دارای شرایط گوناگونی می باشد که قبل از ارائه مدارک می بایست اطلاعات کامل و دقیق را از سفارتی که می خواهید از آنجا اقدام به اخذ ویزا نمایید را جویا شوید.

کشورهای همسایه ایران که آمریکا در آنها سفارت دارد :

  • سفارت آمریکا در ارمنستان ( ایروان )

  • سفارت آمریکا در ترکیه ( آنکارا )

  • سفارت آمریکا در امارات ( دبی )

 

 

 

 

 

 

 

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا تمام انواع ویزای آمریکا را مورد بررسی کامل و جامع قرار دهیم. لازم به ذکر است که فقط برخی از ویزاهای بیان شده در این مقاله مناسب ایرانیان است و ما در این مقاله تمرکز بیشتری بر روی آن‌ها گذاشته و سعی کردیم آن‌ها را بیشتر برای شما توضیح دهیم. امیدواریم توانسته باشیم به افزایش اطلاعات و آگاهی شما در حوزه انواع ویزای آمریکا کمک کرده باشیم.

فرصت مهاجرت

لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.