دفتر مرکزی : استانبول

درباره کشور ترکیه

ترکیه همسایه شمال غربی ایران و یک نام آشنا و دوست داشتنی برای ما ایرانیان است. کشوری با مشترکات فرهنگی ، تاریخی و حتی سیاسی و اقتصادی بسیار که از اوایل قرن حاضر به تدریج اما با سرعتی نسبتا قابل اطمینان به رشدی توامان در بخش های اقتصادی و فرهنگی دست یافته و به یکی از مقاصد اصلی گردشگری ایرانیان مبدل شده است.

ترکیه است که نام آن با نشانه های فرهنگی منحصر بفردی چون ” نظر منجوق ” های زیبا و چشم نواز ، سیمیت های خوش طعم ، مراکز گردشگری و آثار باستانی ترکیه شناخته می شود که از تاریخ و فرهنگ غنی این سرزمین خبر می دهند. دانشنامه آنلاین ویکی پدیا درباره کشور ترکیه می نویسد ” تُرکیه ( به ترکی استانبولی: Türkiye ) با نام رسمی جمهوری ترکیه ( به ترکی استانبولی : Türkiye Cumhuriyeti )، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگی از آن یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در جنوب باختر آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقه بالکان ( منطقه‌ای در جنوب خاور اروپا ) قرار دارد.

 

 

ترکیه از شرق با ایران ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، و گرجستان همسایه است و در جنوب شرقی نیز با عراق و سوریه مرز مشترک دارد. در بخش شمال غربی کشور ترکیه که شامل منطقه اروپایی آن می شود نیز بلغارستان و یونان واقع شده اند.
همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه ، از غرب با دریای مرمره و دریای اژه ، و از جنوب غربی با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. ضمن این که دو تنگهٔ آبی بسیار مهم و استراتژیک بسفر ( تنگه بسفرس | تنگهٔ بوسفور | İstanbul Boğazı ) و تنگه داردانل ( به زبان استانبولی : Çanakkale Boğazı، یونانی: Δαρδανέλλια، Dardanellia ) نیز در اختیار این کشور است.

وسعت کشور ترکیه ۷۸۳۵۶۲ کیلومتر مربع است که باعث شده تا در رتبه سی و هفتم از لحاظ پهناوری سرزمین در جهان قرار بگیرد. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران به شکل یک مستطیل است که از سوی غرب و شرق امتداد یافته‌ است.
ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاس‌ترین مناطق جهان ، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی است و شاهراه جنوب غربی آسیا و اروپا به شمار می‌آید. موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه موجب شده تا کشورهای بسیاری ، به ویژه ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده ‌کنند.

جمعیت ترکیه

حدود ۷۷ میلیون نفر ( برآورد ۲۰۱۵ ) است که 75 درصد آن را ترک ها ، 18 درصد را کردها و حدود 12 درصد مابقی را سایر اقوام تشکیل داده اند. براساس آمارها بین ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم کشور ترکیه مسلمان سنی مذهب و ۱۵ تا ۲۵ درصد نیز شیعه هستند. در عین حال حکومت جمهوری ترکیه لائیک است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام پایبند هستند و عید فطر و عید قربان در ترکیه تعطیل رسمی است.
زبان رسمی ترکیه ، ترکی ( ترکی استانبولی ) است که در گذشته با خط عربی ( عثمانی | ترکی عثمانی ) نوشته می‌شد و از زمان تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاترک در سال ۱۳۰۲ هجری خورشیدی (۱۹۲۳) به خط لاتین نوشته شد.

ترکیه با نام امپراتوری عثمانی در چند سدهٔ گذشته ، بخش‌های بزرگی از خاورمیانه و جنوب خاوری اروپا را در دست داشت تا اینکه پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی ، به رهبری مصطفی کمال پاشا ملقب به آتاترک در سال ۱۳۰۲ (۱۹۲۳) جمهوری ترکیه تأسیس شد.

 

تاریخچه کشور ترکیه

کشوری که امروزه به نام ترکیه می‌شناسیم، یکی از اولین مناطقی بوده که انسان‌ها برای سکونت به آن کوچ دائمی‌کردند. این کشور از مکان‌های مهم دوران نوسنگی بود که تمدن‌های باستانی مختلفی مانند فارسی‌زبانان، یونانیان میسنی، آناتولی‌های باستان و هیتی‌ها در هزاره دوم قبل از میلاد مسیح در آن سکونت داشتند.

کشور ترکیه مدت‌ها بخشی از ایران بود و به‌تدریج بخش‌هایی از آن در زمان صفویه و قاجار از ایران جدا و به امپراطوری عثمانی اضافه شد.

در تاریخ کشور ترکیه امپراطوری‌های مختلفی بر این کشور حکومت ‌کردند. از اسکندر مقدونی و آغاز عصر هلنیستی گرفته تا ترکان سلجوقی و تداوم امپراطوری آن‌ها تا زمان حمله مغول و سلطنت عثمانی‌ها در اواخر قرن سیزدهم، تنها بخشی از این تاریخ است.

در سال ۲۰۱۷ و بعد از یک همه‌پرسی‌، یک جمهوری پارلمانی و یک نظام ریاستی در این کشور بر سر کار آمد.

فرهنگ و آداب‌ورسوم

به خاطر موقعیت جغرافیایی ترکیه و قرار گرفتن آن در دو قاره با فرهنگ‌های مختلف، در بخش‌های مختلف این کشور آداب‌ورسوم متفاوتی وجود دارد. ریشه بسیاری از فرهنگ‌ها و رسوم مردم ترکیه به زمان امپراتوری عثمانی‌ها برمی‌گردد. عثمانی‌ها عاشق ساخت بناهایی با معماری جدید بودند و به همین خاطر مساجد و کاخ‌های زیادی از آن دوران در ترکیه به جا مانده است. در حال حاضر دولت ترکیه با وجود پایبندی به معماری سنتی، علاقه زیادی به مدرن کردن ساختار شهرهای این کشور دارد.

ترک‌ها بیشترین جمعیت را در ترکیه دارند، بعد از آن‌ها، کردها اقلیت قابل‌توجه این کشور را تشکیل می‌دهند. زبان رسمی ترکیه، ترکی استانبولی است و اکثر مردم این کشور مسلمان هستند.

مردم ترکیه خانواده‌دوست و خوش‌مشرب هستند، آن‌ها از صحبت کردن در مورد کشور و پیشینه تاریخی خود لذت زیادی می‌برند. مردم ترکیه به‌شدت مهمان‌نواز هستند تا جایی که اگر مهمان از خانه‌شان زود برود ناراحت می‌شوند و فکر می‌کنند که میزبان خوبی نبوده‌اند.

 

 

مشاهیر ترکیه

 

ترکیه از ایام قدیم تا امروز، مشاهیر زیادی تربیت کرده است که در ادامه به تعدادی از این افراد اشاره می‌کنیم:

  • بابا الیاس خراسانی، یکی از مشایخ صوفی بود که در تاریخ او را پایه‌گذار جنبش بابایی می‌دانند. کسی که آغازگر بسیاری از قیام‌های سیاسی و اجتماعی علیه حکومت سلجوقی بود.
  • اگر به هر کتاب‌فروشی در ایران سر بزنید، حتماً کتاب‌هایی از عزیز نسین نویسنده و طنزپرداز اهل ترکیه را خواهید دید. آثار این نویسنده مشهور به بیش از 30 زبان ترجمه شده است. ثمین باغچه بان، احمد شاملو و صمد بهرنگی بسیاری از داستان‌های کوتاه او را به فارسی ترجمه کرده‌اند. اورهان پاموک، ناظم حکمت، الیف شافاک و یاشار کمال از دیگر نویسندگان مشهور اهل ترکیه هستند.

 

  • مصطفی کمال آتاتورک، کسی که تصویر او روی اسکناس‌های ترکیه وجود دارد، یکی دیگر از افراد مشهور این کشور است. او علاوه بر اینکه بنیان‌گذار ترکیه نوین و رهبر این کشور در زمان جنگ استقلال ترکیه بود، به نویسندگی هم علاقه داشت.
  • فاطمه عالیه اولین رمان‌نویس زن کشور ترکیه است. او فعال حقوق زنان و مترجم نیز بود. او تنها زنی است که تصویرش پشت اسکناس ۵۰ لیر ترکیه چاپ شده است.

در سال‌های اخیر، بازیگران زن و مرد ترکیه‌ای نیز برای بسیاری از ایرانیان تبدیل به افراد معروفی شده‌اند. کسانی که در پوشش و آرایش موی دختران و پسران ایران تأثیرگذار هستند.

ورزش‌های ترکیه

 

فوتبال یکی از ورزش‌های پرطرفدار در کشور ترکیه است. باشگاه‌های فنرباغچه، بشیکتاش و گالاتسرای هم از محبوب‌ترین تیم‌های باشگاهی لیگ فوتبال ترکیه است. تیم ملی فوتبال ترکیه در جام جهانی ۲۰۰۲ شگفتی آفرید و به مقام سوم جهان رسید.

بعد از فوتبال، وزنه‌برداری یکی از ورزش‌هایی است که ترکیه توانسته با کسب مدال طلا در المپیک کارنامه قابل قبولی  در آن از خود ارائه کند. ترکیه سابقه میزبانی مسابقات فرمول یک را هم دارد و همین موضوع باعث شده این ورزش بین مردم ترکیه محبوب باشد.

این کشور در سال‌های اخیر در ورزش بسکتبال هم موفق بوده و توانست در سال ۲۰۲۱ با شکست تیم صربستان به فینال برسد. در مرحله نهایی به تیم ملی آمریکا باخت و به مقام نایب‌قهرمانی رسید.

سایر ورزش‌های پرطرفدار در کشور ترکیه، قایقرانی، دوومیدانی و والیبال است.

 

 

شهرهای ترکیه

 

کشور ترکیه ۸۱ استان دارد که نام اکثر آن‌ها با نام مرکز استان یکی است. اطلاعات منتشرشده از سرشماری سال ۲۰۰۹ در کشور ترکیه، نشان داد که این کشور حدود ۶۳۰ شهر با جمعیت بالای ۷ هزار نفر دارد. 10 شهر اول در فهرست پرجمعیت‌ترین شهرهای این کشور، به ترتیب شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا، آدانا، غازی عینتاب، آنتالیا، قونیه، قیصریه و دیار بکر هستند.

اقتصاد کشور ترکیه

اقتصاددانان و سیاستمداران زیادی، ترکیه را در فهرست ۲۰ کشور اول صنعتی جهان قرار می‌دهند. در سال‌های اخیر کشتی‌سازی، خودروسازی و تولید لوازم‌خانگی در این کشور رشد چشمگیری داشته است. کشور ترکیه رقیب اصلی ایران در تولید فولاد در خاورمیانه است تا جایی که برخی از ابزارآلات صنعتی تولیدشده در این کشور به ایران صادر می‌شود.

در سال ۲۰۰۵ کشور ترکیه در زمینه تولید محصولات کشاورزی در رتبه هفتم جهان قرار گرفت. فندق، نخود، انجیر، زردآلو، گیلاس، سیب‌زمینی، بادمجان، چای و تنباکو از مهم‌ترین محصولات کشاورزی ترکیه است.

یکی از مهم‌ترین پایه‌های اقتصاد ترکیه، صنعت گردشگری است. جاذبه‌های گردشگری و تعداد بالای توریست‌هایی که سالانه از کشورهای مختلف جهان به ترکیه سفر می‌کنند، باعث شده است که صنعت گردشگری و حوزه‌های وابسته به آن در این کشور، رونق زیادی پیدا کند.

 

آب‌وهوای ترکیه

 

 

در بخش‌های قبل گفتیم که ترکیه از جهات مختلفی به دریا می‌رسد. همین موضوع باعث شده که آب‌وهوای این کشور در اکثر روزهای سال مرطوب باشد. آب‌وهوای ترکیه ترکیبی از آب‌وهوای مدیترانه‌ای و اقیانوسی است. بهار و پاییز ترکیه، آب‌وهوای مطبوعی دارد، یعنی هوا نه خیلی گرم است که تحمل آن سخت باشد، نه سرد و بارانی که قدم زدن در خیابان‌ها را مشکل کند. به دلیل رطوبتی که در آب‌وهوای این کشور وجود دارد، اکثر روزهای تابستان هوا گرم و شرجی است. این کشور به خاطر وزش بادهای ساحلی و بارش برف و باران، زمستان‌های سردی دارد.

بهترین زمان سفر به ترکیه

ترکیه برای بیشتر مردم جهان و به‌خصوص ایرانیان، یکی از مقصدهای گردشگری محبوب است. وجود جاذبه‌های گردشگری مختلف باعث شده که این کشور فصلی را بدون توریست پشت سر نگذارد.

بهترین زمان سفر به ترکیه بهار و پاییز است و اگر آب‌وهوا برایتان اهمیت زیادی دارد، بهتر است در این فصل‌ها به ترکیه سفر کنید. اگر دوست دارید از حراج‌های تابستانه و تفریحات ساحلی لذت ببرید، در تابستان به ترکیه سفر کنید؛ البته ممکن است در این فصل گرما و شلوغی خیابان‌ها کمی اذیتتان کند. با این اوصاف، اواخر خرداد تا اوایل مرداد زمان خوبی برای سفر به این کشور است.

ترکیه زمستان‌های سردی دارد، به همین خاطر در این فصل گردشگران کمتری به سفر به این کشور فکر می‌کنند؛ اما همین موضوع باعث می‌شود تا قیمت اجاره اقامتگاه، بلیط و هزینه‌های سفر کمتر از فصل‌های دیگر سال باشد. پس اگر می‌خواهید با هزینه کمتری به ترکیه سفر کنید، زمستان فصل مناسبی است.

 

 

سیستم حمل‌ونقل داخلی ترکیه

 

 

در سفر به ترکیه، نیازی نیست نگران رفت‌وآمد باشید. اگر مقصد شما در سفر ترکیه شهر استانبول است، می‌توانید به‌محض ورود، یک استانبول کارت تهیه کنید و با آن از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید. سیستم حمل‌ونقل داخلی این کشور متنوع است و می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید:

تاکسی: تاکسی یک از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین وسیله‌های حمل‌ونقل در ترکیه است؛ اما مشکل این روش هزینه نسبتاً زیادی است که باید در شهرهای بزرگی مانند استانبول و آنکارا بپردازید؛ بنابراین اگر می‌خواهید در هزینه‌های سفر صرفه‌جویی کنید بهتر است از سایر وسایل حمل‌ونقل مثل ون‌های زردی که به آن‌ها دلموش می‌گویند یا اتوبوس استفاده کنید.

تراموا: تراموا یکی از وسایل نقلیه محبوب بین گردشگران و مسافران ترکیه است. با اینکه این وسیله سرعت کمی دارد، اما زیبایی مسیر حرکت آن که از دل خیابان‌ها می‌گذرد، به شما این فرصت را می‌دهد تا به آن به چشم یک جاذبه توریستی هم نگاه کنید.

مترو: در همه شهرهای ترکیه، خطوط مترو فعال نیست؛ اما اگر مقصد اصلی شما استانبول باشد، می‌توانید به‌راحتی از ۶ خط مترو استفاده کنید و به بخش‌های مختلف شهر دسترسی داشته باشید.

کشتی: یکی از وسایل نقلیه محبوب و کم‌هزینه در شهرهای ساحلی ترکیه، کشتی است. می‌توانید با این کشتی‌ها به جزیره‌های مختلف در ترکیه سفر و از آن‌ها دیدن کنید.

جاهای دیدنی معروف ترکیه

ترکیه یکی از کشورهایی است که می‌تواند هر مسافری با هر سلیقه‌ای را راضی نگه دارد. تعداد زیاد اماکن تاریخی و باستانی، طبیعت منحصربه‌فرد، انواع تفریح‌های شبانه، تفریح‌های ساحلی، مراکز خرید متنوع، کافه‌ها و رستوران‌هایی با دکوراسیون مختلف و چندین مورد دیگر باعث شده که ترکیه در حوزه گردشگری مصداق ضرب‌المثل «هر چه خوبان دارند، تو یکجا داری» باشد.

میدان تکسیم، خیابان استقلال، مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، جزیره بیوک آدا، کاخ توپکاپی، کاخ دولما باغچه، بازار بزرگ استانبول، برج گالاتا، کلیسای چورا، آکواریوم فلوریا، آب انبار باسیلیکا و بازار مصری‌ها تنها چند مورد از جاذبه‌های دیدنی شهر استانبول است.

از جاذبه‌های شهر آنکارا هم می‌توانیم به محل دفن آتاتورک یعنی آنیت کابیر، موزه تمدن آناتولی، پارک جنگلی آتاتورک، محله تاریخی و سنتی هامامونو، برج آتاکوله، مرکز خرید اوت لت فروم، قلعه آنکارا و مسجد قوجاتپه اشاره کنیم.

چشمه‌های کارست، بندر قدیمی آنتالیا، بازار قدیمی آنتالیا، ساحل لارا، غار کارائین، ساحل کنیالتی، آبشارهای دودن و تونک تپه هم تنها نمونه‌ای از مناطق دیدنی آنتالیا به شمار می‌روند. بالن‌ها و صخره‌های شهر کاپادوکیا هم یکی دیگر از جاذبه‌های توریستی محبوب در کشور ترکیه است.

در ادامه چند نمونه از این مناطقی که نام بردیم را بیشتر معرفی می‌کنیم:

 

مسجد ایاصوفیه استانبول

 

 

 

در ذهن بسیاری از مردم، مسجد ایاصوفیه نماد کشور ترکیه است. این بنای زیبا و تاریخی در سال ۵۳۲ میلادی ساخته شد که ابتدا کلیسا بود و در زمان محمد دوم به مسجد تبدیل شد. 4 ستون باشکوه، چهارطاق، چهل پنجره گنبد مسجد و نشانه‌های سبک معماری بیزانس در این بنا، باعث شده که مسجد ایاصوفیه یکی از پربازدید‌ترین اماکن تاریخی در کشور ترکیه باشد. مسجد ایاصوفیه در منطقه سلطان احمد و در یکی از توریستی‌ترین مناطق استانبول قرار دارد.

خیابان استقلال استانبول

 

 

نبض گردشگری کشور ترکیه خیابان استقلال در استانبول است. در این خیابان که با میدان تکسیم فاصله کمی دارد، مراکز خرید مختلف، کافه‌های متنوع و دوست‌داشتنی و جاذبه‌های تاریخی متفاوتی وجود دارد. امکان ندارد کسی به استانبول برود و دلش نخواهد هر شب در خیابان استقلال قدم بزند. انواع کلیساها، برج گالاتا و بناهایی با معماری زمان عثمانی از جاذبه‌های تاریخی این خیابان یک و نیم کیلومتری در بخش اروپایی ترکیه است.

کاخ توپکاپی استانبول

بزرگ‌ترین کاخ استانبول و محل سکونت ۴۰۰ ساله حکمرانان عثمانی، کاخ توپکاپی است. در گذشته این کاخ محل برگزاری مهمانی‌های بزرگ و میزبانی از سفرای کشورهای دیگر بود. این کاخ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و نماد تجمل‌گرایی در زمان امپراطوری‌های قدیم ترکیه است. شکوه و هنر معماری در زمان عثمانی را می‌توانید در این کاخ ببینید.

جزیره بیوک آدا استانبول

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی در کشور ترکیه، جزیره بیوک آدا استانبول است. این جزیره به دلیل آب‌وهوای مطبوع و طبیعت چشم‌نوازی که دارد، سالانه میزبان گردشگران زیادی است. تردد وسایل نقلیه به‌جز ماشین پلیس و شهرداری در این جزیره ممنوع است. اهالی این جزیره با دوچرخه یا ماشین برقی رفت‌وآمد می‌کنند. همین موضوع هوای پاک و آسمان همیشه آبی را برای این جزیره به ارمغان آورده است.

قدمت بعضی بناهای این جزیره به زمان امپراتوری عثمانی برمی‌گردد. گردشگران در زمان گشت‌وگذار در این جزیره می‌توانند از مناطق تاریخی و آثار باستانی مانند صومعه سنت جورج کودوناس، کلیسای آیا یورگی، مسجد حمیدیه و … دیدن کنند. یکی از جذابیت‌های دیگر این جزیره، استفاده از اتوبوس‌های دریایی یا قایق‌ برای دسترسی به آن است.

بازار ادویه یا بازار مصری‌های استانبول

 

 

 

 

استانبول، یکی از مراکز خرید سنتی ترکیه است که برای گردشگران جذابیت‌های زیادی دارد. این بازار که در منطقه امینونو استانبول قرار دارد، در سال ۱۶۶۰ ساخته شده است. کاروان‌هایی که در آن زمان از قاهره می‌آمدند، با خود ادویه زیادی می‌آوردند؛ به همین خاطر این بازار به مرکز اصلی تجارت ادویه در ترکیه تبدیل شد. در بازار مصری‌ها، به‌جز ادویه خوراکی‌های دیگری مانند راحت‌الحلقوم، انواع شیرینی و خشکبار هم فروخته می‌شود. در نزدیکی این بازار، مغازه کورو قهوه‌چی مهمت افندی با قدمت صدساله وجود دارد که می‌توانید از آن قهوه ترک اصیل بخرید.

پارک جنگلی آتاتورک آنکارا

 

 

یکی از مناطق تفریحی پایتخت ترکیه، پارک جنگلی آتاتورک است. در این پارک انواع رستوران‌ها، مزارع، گلخانه‌ها و باغ‌وحش وجود دارد. آب‌وهوا و طبیعت آنکارا باعث شده که در این پارک جنگلی بتوانید منظره‌های طبیعی چشم‌نوازی ببینید و با یک قدم زدن طولانی، خود را مهمان یک وعده آرامش کنید. این پارک به‌ افتخار آتاتورک نام‌گذاری شده است و ساختمانی دارد که بسیار شبیه به محل زندگی آتاتورک در کودکی است. تماشای آکواریوم، انواع گونه‌های گربه‌ها، خزندگان و … را در باغ‌وحش این پارک جنگلی، فراموش نکنید.

کاپادوکیا، شهر بالن‌ها

 

 

 

 

حتماً بارها تصویر آسمانی پر از بالن‌های رنگارنگ را از ترکیه دیده‌اید. این تصویر، شهر کاپادوکیا است. شهری که در بدو ورود سرتان را بالا می‌گیرید تا بالن‌ها را پیدا کنید و بعد باید به زیر زمین بروید تا قدیمی‌ترین شهر زیرزمینی ترکیه با قدمت چندین هزارساله را ببینید.

اگر مقصد شما در سفر به ترکیه استانبول است، باید بگوییم که فاصله کاپادوکیا با استانبول کم نیست. مسیر استانبول تا کاپادوکیا با هواپیما حدود 80 دقیقه طول می‌کشد. با اتوبوس، قطار و خودروی شخصی هم می‌توانید از استانبول به شهر بالن‌ها بروید. با اینکه مسافت طولانی است، اما به‌محض ورود به کاپادوکیا، خستگی راه را فراموش خواهید کرد. توصیه می‌کنیم اگر از جاهای دیدنی استانبول، آنکارا و … در سفرهای قبلی دیدن کرده‌اید، در سفر بعدی خود به ترکیه، حتماً از کاپادوکیا و مناطقی مانند پارک ملی گورمه، کلیسای سنت جان باپتیست، قلعه اوچ حیصار و دودکش‌های جن، دیدن کنید.

ساحل لارا آنتالیا

 

احتمالاً بعد از استانبول، دومین مقصد محبوب در کشور ترکیه شهر آنتالیا است. این شهر برای هتل‌های لوکس و مراکز خریدش معروف است و سالانه میزبان گردشگران زیادی است. گردشگرانی که به‌قدری امکانات هتل و تفریح‌های متنوع آن سرگرمشان می‌کند که از تماشای جاذبه‌های طبیعی غافل می‌شوند.

یکی از معروف‌ترین تفریح‌ها در آنتالیا، گشتن در سواحل آن است. ساحل شنی لارا در مجاورت دریای مدیترانه، یکی از محبوب‌ترین سواحل آنتالیا بین گردشگران است. در این ساحل می‌توانید از قدم زدن روی شن‌ها و تماشای دریای مدیترانه لذت ببرید. بعد به پلاژها و رستوران‌ها بروید و خود را مهمان یک وعده غذای باکیفیت کنید. اگر هم احساس کردید کمی به هیجان نیاز دارید، می‌توانید قایق‌سواری یا والیبال ساحلی را امتحان کنید.

سوغات و صنایع‌ دستی

 

 

در بسیاری از فرهنگ‌ها و به‌خصوص میان ما ایرانیان، سفر بدون سوغاتی معنایی ندارد. حتی ما ایرانی‌ها عادت داریم قبل از سفر از اطرافیانمان بپرسیم که چه چیزی می‌خواهند تا برایشان تهیه کنیم. ترکیه یکی از کشورهایی است که اگر بخواهید هم نمی‌توانید دست‌خالی از آن برگردید. از مهم‌ترین صنایع‌دستی ترکیه می‌توانیم به ظروف سفالی، ظروف مسی، انواع پوشاک، زیورآلات، کیف، کفش، نمادهای چشم و نظر یا چشم‌زخم، مجسمه‌های گچی، پارچه‌های دست‌بافت، سازهای سنتی و وسایل عتیقه اشاره کنیم.

خوراکی‌های متنوع این کشور هم مجال اینکه به‌راحتی از کنارشان بگذرید را نمی‌دهند. چای، باقلوا، باسلوق، قهوه ترک، دم‌نوش‌های گیاهی سنتی و انواع ادویه به‌خصوص پاپریکا، سماق و فلفل رنگی از پرطرفدارترین سوغاتی‌های خوراکی ترکیه است.

غذاهای محلی یا معروف ترکیه

 

 

همسایگی ترکیه با ایران باعث شده که سلیقه غذایی این کشور به مذاق ایرانی‌ها خوش بیایید. تا جایی که اکثر مسافران بعد از برگشت، به فکر کاهش وزن هستند. دونر از معروف‌ترین غذاهای محلی این کشور است. ایچلی کوفته یا کوفته مغزدار، لاهما جون (شبیه پیتزا)، کوپوگلو، موهامارا، شیش کباب، اسکندر کباب، پیده، کومپیر و نان سیمیت، سایر غذاهای محلی و معروف ترکیه هستند.

رستورانهای معروف ترکیه

از همین ابتدا بگوییم، در کشور ترکیه گرسنه نخواهید ماند که هیچ، تازه باید گاهی جلوی خودتان را بگیرید و از کنار انواع دکه‌هایی که خوراکی‌های خوشمزه می‌فروشند به‌سرعت رد شوید. تنوع رستوران‌های رنگارنگ ترکیه با دکوراسیون‌های مختلف، یکی از جاذبه‌های گردشگری این کشور محسوب می‌شود.

در استانبول، رستوران‌های لوکس زیادی وجود دارد که توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید در هزینه‌های سفر صرفه‌جویی کنید، فقط به چند رستوران سر بزنید و بعضی از وعده‌های غذایی را در رستوران‌های دیگر صرف کنید. از لوکس‌ترین رستوران‌های استانبول می‌توانیم رستوران نصرت، رستوران نیکول و رستوران ۳۶۰ استانبول را نام ببریم.

رستوران پهلوان، رستورآن‌هاتای و رستوران پارول از جمله رستوران‌هایی با قیمت متوسط اما با کیفت در استانبول هستند. از دکه‌های استانبول که دیگر نگوییم، می‌توانید خودتان را مهمان صدف، بلوط و خوراکی‌های خوشمزه‌ای کنید که نمونه‌اش را در شهرهای دیگر نمی‌توانید پیدا کنید. رستوران بالیکچیکوی فاهری و رستوران گونایدین کباب هم از رستوران‌های معروف آنکارا هستند.

در ادامه ۴ رستوران‌ معروف ترکیه را معرفی می‌کنیم:

1. رستوران نصرت

 

 

 

امکان ندارد طرفدار استیک باشید و نام نصرت را نشنیده باشید. کسی که با شیوه خاص سرو استیک معروف شد و این روزها تبدیل به یکی از چهره‌های معروف شبکه‌های مجازی شده است. بسیاری از خوانندگان، بازیگران، فوتبالیست‌ها و افراد مشهور در سفر به ترکیه صرف یک وعده غذا در رستوران نصرت را در اولویت‌های برنامه سفرشان می‌گذارند. این رستوران ۵ شعبه در استانبول دارد و در شهرهای دیگری مانند آنکارا، بدروم و کشورهای دیگر هم شعبه دارد.

  • آدرس خانه استیک: ترکیه، استانبول، محله بشیکتاش، خیابان نیسپتیه، پلاک ۸۷
  • آدرس شعبه کانیون: ترکیه، استانبول، محله شیشلی، خیابان بویوک دره، مرکز خرید کانیون

2. رستوران پهلوان استانبول

 

 

اگر دوست دارید یک وعده غذا را در یک رستوران با قیمت متوسط و باکیفیت و آن‌هم در خیابان استقلال صرف کنید، رستوران پهلوان انتخاب خوبی است. در این رستوران می‌توانید از قسمت سلف غذاهای مختلفی مانند انواع دلمه، مرغ و ماهی با طبخ‌های مختلف و سالادهای رنگارنگ را امتحان کنید. البته حواستان باشد که هر کدام از غذاهای سلف قیمت متفاوتی دارند.

آدرس: ترکیه، استانبول، خیابان استقلال، پلاک5

 

3. رستوران بالیکچیکوی آنکارا

اگر مقصد شما در سفر به ترکیه، شهر آنکارا است و طرفدار غذاهای دریایی هستید، رستوران بالیکچیکو انتخاب جذابی است. رنگ‌های آبی و سفید فضای داخلی این رستوران، حال و هوای دریا را برای شما تداعی می‌کند. فضای بیرونی رستوران بالیکچیکو با پرچین‌های بلندی تزئین شده و می‌توانید یک وعده غذای دریایی یا مدیترانه‌ای را با چشم‌اندازی زیبای در آن میل کنید. یکی از محبوب‌ترین غذاهای این رستوران میان گردشگران، ماهی ترش است.

آدرس: ترکیه، آنکارا، ینی محله

 

4. رستوران گونایدین کباب

 

نمی‌شود به ترکیه سفر کرد و یک وعده کباب نخورد. یکی از بهترین گزینه‌ها برای خوردن کباب‌ترکی، رستوران گونایدین کباب است. این رستوران در ابتدا یک قصابی کوچک در استانبول بود. به‌مرورزمان و با توجه به کیفیت کبابی که طبخ می‌کرد، در شهرهای دیگری مانند آنکارا هم شعبه زد. در حال حاضر این رستوران ۴۰ شعبه مختلف دارد و توصیه می‌کنیم صرف یک وعده کباب‌ترکی اصیل در رستوران گونایدین کباب را از دست ندهید.

آدرس: ترکیه، آنکارا، منطقه قاضی عثمان پاشا، خیابان عطار، پلاک ۶

مراکز خرید مهم ترکیه

 

 

تا چند سال پیش، برای اکثر ایرانیان ترکیه کشوری بود که بسیاری از مردم فقط برای خرید اجناس مختلف به آن سفر می‌کردند. تعداد مراکز خرید ترکیه بسیار زیاد است. از مراکز خرید لوکس که محصولات برندهای معروف را عرضه می‌کنند گرفته تا بازارهای سنتی و محلی که می‌توانید صنایع‌دستی و بومی این کشور را از آن‌ها تهیه کنید. از مهم‌ترین مراکز خرید استانبول می‌توانیم به مرکز خرید لوکس ایستینیه پارک، مراکز خرید اطراف میدان تقسیم، بازار بزرگ استانبول، بازار ادویه، بازار بشکیتاش، شنبه‌بازار باکرکوی و مراکز خرید منطقه عمرانیه اشاره کنیم. مرکز خرید بالکووا در ازمیر، بازار قدیمی در بدروم، مرکز خرید کوش آداسی، مرکز خرید مارک در آنتالیا و مرکز خرید فروم در آنکارا، از مهم‌ترین مراکز خرید شهرهای دیگر ترکیه هستند.

اقامت در ترکیه

 

 

برای اقامت در ترکیه، فهرستی طولانی از انواع هتل‌ها و اقامتگاه‌ها پیش روی شماست، اما این بودجه است که درنهایت اقامتگاه را انتخاب می‌کند. برای رزرو هتل بهتر است ابتدا هدف خود از سفر را مشخص کنید. آیا می‌خواهید از جاهای دیدنی بازدید کنید یا برای خرید به ترکیه بروید؟ آیا می‌خواهید تجربه یک سفر لوکس در یک هتل باشکوه داشته باشید یا می‌خواهید از قدم زدن در کوچه‌های رنگی و نشستن کنار ساحل لذت ببرید؟ با هر نیتی که به ترکیه سفر می‌کنید، بهتر است جایی را رزرو کنید که فاصله آن با مقاصد اصلی گردشگری شما زیاد نباشد. این کار به صرفه‌جویی در هزینه‌های سفر کمک زیادی می‌کند.

اگر بازدید از اماکن دیدنی در سفر به ترکیه برای شما اهمیت دارد، بهتر است اقامتگاهی در  منطقه سلطان احمد را رزرو کنید. اگر می‌خواهید به خیابان تقسیم دسترسی داشته باشید، می‌توانید از بین هتل‌ها یا اقامتگاههای منطقه بی اغلو یکی را انتخاب کنید. برای تجربه زندگی شبانه، قدم زدن در کوچه‌ها و نشستن در کافه‌های دنج، بهتر است محله گالاتا را برای رزرو هتل و اقامتگاه انتخاب کنید. برای اقامت لوکس در بخش مدرن استانبول هم می‌توانید به رزرو اقامتگاه در محله بشکیتاش، خیابان نیشان تاشی و محله ماسلاک فکر کنید.

در سایر شهرهای ترکیه مانند آنکارا، آنتالیا، بدروم و … هم می‌توانید با هر بودجه‌ای اقامتگاه مناسبی پیدا کنید. البته نیازی به گفتن نیست که اگر مکانی با قیمت پایین‌تر انتخاب کردید، بهتر است سطح انتظارات زیادی نداشته باشید و از بخش‌های دیگر سفر لذت ببرید.

شهر آنتالیا هم بهشت کسانی است که می‌خواهند در هتل‌های لوکس اقامت کنند. هتل‌هایی که برای تکمیل سفر و لذت بردن اصلاً نیازی نیست از آن‌ها خارج شوید. اگر این جمله را باور نمی‌کنید به تصویر زیر که هتل تایتانیک در ساحل لارا آنتالیا است نگاه کنید. آیا دلتان می‌آید لحظه‌ای این هتل را ترک کنید؟

 

راههای دسترسی به ترکیه

سفر هوایی، سفر با قطار و سفر زمینی با خودروی شخصی، ۳ راه سفر به ترکیه از ایران است. در ادامه چگونگی سفر با هر روش، مزایا و معایب و هزینه‌های تقریبی هر کدام را به شما می‌گوییم:

1. سفر هوایی به ترکیه

 

 

یکی از سریع‌ترین و درعین‌حال گران‌ترین روش‌های سفر به هر کشوری، سفر با هواپیما است. اگر از تهران به مقصد استانبول پرواز داشته باشید، حدود ۲ الی ۳ ساعت در آسمان خواهید بود. قیمت بلیط هواپیما با توجه به زمان سفر، ایرلاین، کلاس پرواز و شهر مقصد متفاوت است. تقریباً روزانه پروازهای مختلفی از ایران به شهرهای مختلف ترکیه انجام می‌شود. می‌توانید با خرید بلیط اکونومی یا لحظه آخری هزینه سفر را کاهش دهید. در حال حاضر گران‌ترین قیمت بلیط، بلیط فرست کلاس ترکیش ایر است. فرودگاه بین‌المللی آتاتورک، فرودگاه استانبول و فرودگاه TAV معروف‌ترین فرودگاه‌های ترکیه هستند. حدود قیمت بلیط پرواز مستقیم از تهران به مقصد ترکیه بین ۴ میلیون تا 22 میلیون تومان است. البته بازهم تأکید می‌کنیم که زمان سفر در تغییر این بازه قیمت مؤثر است.

2. سفر با قطار به ترکیه

 

 

در سال ۱۳۹۷ امکان سفر ریلی از تهران به آنکارا فراهم شد. این خبر برای دوستداران سفر با قطار و کسانی که می‌خواهند در هزینه سفر به ترکیه صرفه‌جویی کنند، خبر خوبی است. مدت‌زمان سفر ریلی از سفر هوایی بیشتر است؛ اما شیرینی‌های خاص خودش را دارد. خاطراتی که با دوستان و فامیل در قطار می‌سازید، فصل قشنگی از سفرنامه شما را تشکیل می‌دهند.

در حال حاضر دو مسیر ریلی برای سفر به ترکیه با قطار وجود دارد. مسیر اول قطار تهران به وان است که ظهر یکشنبه از تهران به مقصد وان حرکت می‌کند. این قطار بعد از توقف در شهر تبریز، در ایستگاه مرزی رازی توقف دارد تا مسافران پیاده شده و گذرنامه و مدارک آن‌ها برای خروج از ایران بررسی شود. بعدازآن قطار توقفی در ایستگاه کاپیکوی ترکیه دارد و مسافران همان مراحل قبل را این بار برای ورود به ترکیه انجام می‌دهند. درنهایت صبح دوشنبه قطار به ایستگاه وان می‌رسد.

در مسیر تهران به آنکارا، همین مسیر وان طی می‌شود با این تفاوت که بعد از رسیدن به ایستگاه وان، باید سوار کشتی شوید تا به ایستگاه تات وان برسید و ازآنجا دوباره سوار قطار دیگری به مقصد آنکارا شوید. سفر با قطار از تهران تا آنکارا، با احتساب زمانی که سوار کشتی هستید و توقف بازرسی مدارک، حدود 60 ساعت زمان می‌برد. قطار تهران-آنکارا هفته‌ای یک‌بار چهارشنبه‌ها حرکت می‌کند.

اگر هم مقصد شما استانبول است، باید بلیط قطار بین‌المللی تهران-آنکارا را تهیه کنید و از آنجا با قطار دیگری به سمت استانبول حرکت کنید.

قیمت بلیط قطار با توجه به فصل سفر متغیر است و شما می‌توانید به‌صورت یک‌طرفه یا رفت‌وبرگشت آن را تهیه کنید. در زمان انتشار این مطلب قیمت بلیط یک‌طرفه تهران-وان 35 یورو و مسیر یک‌طرفه تهران -آنکارا 68 یورو بود. این قیمت در زمان‌های اوج سفر به ترکیه ممکن است تغییر کند.

 

3. سفر زمینی با خودروی شخصی به ترکیه

 

 

 

به خاطر 3 مرز زمینی مشترک سرو، رازی و بازرگان بین ایران و ترکیه، خیلی از مسافرین تصمیم می‌گیرند با خودروی شخصی به ترکیه سفر کنند. سفر زمینی با ماشین سختی‌های خود را دارد؛ ولی اگر همسفران خوبی داشته باشید، حتماً صدای خنده‌های شما در جاده‌ها به یادگار می‌ماند.

مهم‌ترین نکته در سفر با خودروی شخصی تهیه گواهینامه بین‌المللی و کاپوتاژ کردن خودرو است. به این معنی که خودروی شما باید در فهرست خودروهایی که اجازه ورود به ترکیه دارند، قرار بگیرد.

پلاک ترانزیت و دفترچه مالکیت، 2 مدرک لازم در طول مراحل کاپوتاژ کردن خودرو است. تهیه دفترچه مالکیت 800 هزار تومان و هزینه ترانزیت کردن پلاک (موتور یا خودرو) بین یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. برای تهیه گواهینامه بین‌المللی باید گواهینامه خود را ترجمه کنید که این کار با توجه به زمان اعتبار و نوع گواهینامه (موتور یا خودرو)، از 900 هزار تومان تا دو میلیون و۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد.

درنهایت با هزینه بررسی سوابق و کارت عضویت حدود 500 هزار تومان تا 900هزار تومان دیگر هم به هزینه‌های این روش اضافه می‌شود. البته باید هزینه بنزین را هم به فهرست مخارج سفر با ماشین شخصی اضافه کنید. در سال 2023 هزینه هر لیتر بنزین در ترکیه 50 لیر بود. از تهران تا یکی از مرزهای مشترک ایران و ترکیه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر راه است و از مرز بازرگان تا استانبول هم باید ۱۵۵۰ کیلومتر رانندگی کنید. پس توصیه می‌کنیم حداقل یکی از همسفران شما هم رانندگی بلد باشد تا بتواند کمک کند و شما بتوانید هر موقع که احساس خواب‌آلودگی داشتید، استراحت کنید. نیازی به تأکید نیست که باید از سلامت فنی خودرو قبل از سفر هم مطمئن شوید.

راهنمای اخذ ویزای ترکیه

انواع ویزاهای ترکیه کدامند؟ شرایط اخذ ویزای ترکیه چیست؟ از چه روش های می توان ویزای ترکیه را دریافت کرد؟ کشور ترکیه از مقاصد پر طرفدار گردشگری در سراسر دنیا می باشد. وجود مراکز آموزشی معتبر با استاندارد های اروپا، رونق اقتصادی از طریق گردشگری، قوانین جذب سرمایه گذار خارجی آسان و آب و هوای مدیترانه ی از دلایل جذابیت کشور ترکیه است. در سال های اخیر، درخواست مهاجرت به ترکیه در میان مردم بسیار بالا رفته است. به همین علت مجاگلد ویزا در این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای ترکیه می پردازد.

مهمترین شرایط و قوانین اخذ ویزای ترکیه 2024

قوانین مهاجرتی و اخذ ویزا، تقریبا به صورت هرساله به روز رسانی می‌شوند و نکات جدیدی به آن‌ها افزوده می‌شود. آخرین تغییرات در سال 2024 نیز به شرح زیر است:

مهم‌ترین نکته: داشتن یک گذرنامه معتبر که حداقل 90 روز اعتبار داشته باشد. به علاوه، اگر 6 ماه به منقضی شدن گذرنامه‌ی شما باقی‌مانده، لازم است که برای اخذ ویزای ترکیه، مجددا آن را تمدید نمایید.

به علاوه، طبق آخرین اعلام در سال 2024، برای اخذ اقامت توریستی ترکیه، باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • برگه‌ی راندوو
  • بیمه (حداقل یک سال)
  • اجاره‌نامه تنظیم شده در نوتر
  • پرینت حساب بانکی با مبلغ قابل ملاحظه
  • 4 قطعه عکس بیومتریک
  • کپی صفحه اول پاسپورت و از آخرین مهر ورود
  • قبض واریزی وجوه مربوطه (مالیات و هزینه صدور کارت اقامت و…)
  • پوشه‌ قرمز رنگمدارک لازم برای اخذ اقامت از طریق خرید ملک در ترکیه نیز بدین قرار است:• کپی از سند ملک
    یوماراتاژ
    • برگه‌ی تاپو دوام
    • پوشه قرمز رنگ
    • ترجمه عقدنامه (در صورت لزوم)
    • کپی سند ملکی همسر (در صورت لزوم)در نهایت، شروط لازم برای اخذ تابعیت، یا شهروندی ترکیه نیز به شرح زیر است:• مدارک شناسایی و هویتی
    • حداقل 5 سال زندگی در ترکیه با اخذ اقامت از طریق چالیشماایذین
    • تسلط به زبان ترکی
    • اثبات ادغام با فرهنگ و جامعه‌ی ترکیه
    • گواهی سلامت (جسم و روان)
    • اثبات درآمد و تمکم مالی
    • داشتن محلی برای اسکا

انواع ویزای ترکیه

نوع ویزای شما با توجه به قصد شما از مسافرت به ترکیه مشخص می شود. ویزای ترکیه انواع مختلفی دارد. اما باید بدانید:

اتباع ایرانی برای بازدید توریستی به ترکیه، نیازی به ویزا ندارند. به عبارتی چنانچه مدت سفر شما به ترکیه زیر 90 روز باشد، اجباری بر تهیه ویزا ندارید.

اگر چه ویزای توریستی ترکیه هم انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

ویزای کوتاه مدت توریستی

در حالت عمومی، انواع ویزاهای توریستی به پاسپورت و ملیت افراد بستگی دارد.انواع این ویزا به ترتیب زیر می باشد.

ویزاهای یک بار ورود: در این حالت شخص فقط یک بار اجازه ی ورود به ترکیه را دارد. نهایت مدت زمان این ویزا 3 ماه است.

ویزاهای چند بار ورود: در این حالت شخص اجازه ی چند بار ورود به کشور ترکیه را خواهد داشت. در هر بار ورود نحداکثر مدت 3 ماه می تواند در ترکیه اقامت داشته باشد. مدت زمان این ویزا 5 ساله است.

ویزاهای ترانزیت: در این حالت شخص دارنده تنها مجاز به سفر در محدوده ی ترکیه است. مدت زمان این ویزا نهایتا 90 روز است.

ویزای تحصیلی ترکیه

اگر از متقاضیان تحصیل در ترکیه هستید، می توانید اقدام به اخذ ویزای تحصیلی از میان انواع ویزاهای ترکیه کنید. دانشگاه های معتبر زیادی در ترکیه هستند که امکانات عالی تحصیلی را برایتان فراهم می کنند. شما با انتخاب دانشگاه مورد نظر و اطلاع از مدارک لازم، پس از پذیرش از سمت دانشگاه می توانید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید. این کار با مراجعه به سفارت ترکیه در کشور خود، انجام می شود. داوطلب باید فرم درخواست ویزای خود را به همراه یک سری مدارک که در ادامه ذکر شده است، به سفارت خانه تحویل دهد. تا موفق به اخذ ویزای ترکیه گردد. شما برای گذراندن دوره های زیر مجاز به دریافت ویزای تحصیلی خواهید بود.

  • ویزای کارآموزی (internship)
  • دوره های کارآموزی ERASMUS
  • دوره های کارآموزی AISEC
  • دوره های زبان
  • دوره های آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی
  • دوره های تحقیقاتی

مدارک مورد نیاز برای تقاضای ویزا از سفارت خانه به شرح زیر است:

  • نامه ی پذیرش از دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی
  • نامه ی تمکن مالی
  • نامه ی سلامت از مراکز درمانی دولتی
  • نامه ی اسپانسر
  • پاسپورت با اعتبار بالای 90 روز
  • نامه ی درخواست ویزا
  • بلیط برگشت بعد از اتمام مدت زمان تحصیل یا تحقیقات مورد نظر
  • پرداخت هزینه های ویزا

 

ویزای کاری ترکیه

ویزای کار ترکیه انواع مختلفی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

ویزای کاری با مدت زمان محدود:  این نوع ویزای کار موقت به شخص متقاضی این فرصت را می دهد تا در یک شغل مشخص و در یک ناحیه ی جغرافیایی مشخص برای یک کارفرمای معین و در یک مدت زمان مشخص کار کند. از جنبه قانونی، مدت اعتبار این ویزا یک ساله است. چنانچه همچنان تحت نظر همان کارفرما باشید، امکان تمدید این ویزا به مدت 2 سال وجود دارد. در انتهای دو سال، اگر همچنان با همان کارفرما و همان منطقه فعالیت داشته باشید، می توانید تا 3 سال دیگر نیز آن را تمدید کنید.

ویزای کاری با مدت زمان نامحدود این ویزا به افرادی داده می شود که به شکل قانونی و بدون وقفه به مدت 8 سال در ترکیه با اجازه ی اقامت طولانی مدت زندگی و کار کرده باشند. همچنن شخص بایستی اجازه کار قانونی 8 ساله را دارا باشد.

ویزای کاری مستقل: مدت این ویزا 5 ساله است. و همانطور که از نامش پیدا است، این ویزای برای افرادی است که خود کارفرمای خود باشند. مثل افرادی که اقئدام به ثبت شرکت در ترکیه می کنند (شرکت سهامی محدود). یا در بازار بورس ترکیه اقدام به خرید سهام می کنند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری ترکیه:

 

  • نامه ی کاری از کارفرمای مقیم ترکیه یا قرارداد مربوطه
  • فرم درخواست ویزای کاری
  • تاییدیه ی اجازه ی کار فرد در ترکیه
  • نامه های مربوط به سوابق کاری
  • نامه گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماهه

افرادی که مجاز به دریافت این ویزا هستند عبارتند از:

  • کارمندان (کسانی که پیشنهاد کار و استخدام در یک شرکت یا موسسه را از یک کارفرمای مقیم ترکیه دریافت کرده اند.)
  • افراد دانشگاهی یا اساتید
  • ورزشکاران
  • بازیگران
  • کارگران
  • روزنامه نگاران
  • موسیقی دانان

ویزای درمانی ترکیه

ویزای درمانی ترکیه یک ویزای فرودگاهی است. به این معنی که برای دریافت آن احتیاجی نیست که به سفارت خانه بروید. این ویزا را می توانید به ممحصض رسیدن به خاک ترکیه دریافت کنید. این ویزا همانطور که از نامش پیداست، مختص افرادی است که قصد انجام امور پزشکی و درمانی در ترکیه را دارند. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای درمانی شامل موارد زیر هستند.

  • نتایج انگشت نگاری
  • پاسپورت
  • مدارک تشخیص هویت
  • مدارک مربوط به رزرو هتل
  • بلیط های رفت و برگشت
  • بیمه ی مسافرتی
  • نامه ی تمکن مالی جهت مخارج زندگی شخص و همراه در مدت زمان ویزا
  • نامه ی پذیرش بیمار از بیمارستان موجود در ترکیه
  • نامه ی پرداخت هزینه های بیمارستان

مدارک لازم برای اخذ ویزای ترکیه

اگرچه مدارک لازم با توجه به نوع ویزای درخواستی می توتند متفاوت باشد، اما تقریبا برای تمام ویزاها به ابن موارد نیاز دارید.

  • نتایج انگشت نگاری
  • نامه ی تمکن مالی متناسب با روش اقدامی
  • پاسپورت با عکس رنگی
  • بیمه ی مسافرتی
  • مدارک مربوط به رزرو هتل
  • مدارک مربوط به ازدواج فرد
  • بلیط برگشت
  • مدارک مربوط به اثبات دلیل سفر به عنوان مثال نامه ی پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه ی مورد نظر در ویزای تحصیلی، نامه ی مربوط به بیمارستان در ویزای درمانی و پیشنهاد کاری از کارفرمای مقیم ترکیه در حالت اخذ ویزای کاری
  • مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات در روش اخذ ویزای تحصیلی
  • مدارک مربوط به سابقه ی کاری در روش های اخذ ویزای کاری

در این مقاله انواع ویزاهای ترکیه را برایتان بر شمردیم. بعضی از مجاگلد ویزا می پرسند که آیا برای اخذ ویزای ترکیه به وکیل احتیاج داریم؟ این که از وکیل کمک بگیرید یا نه انتخاب خودتان است. وکلا با توجه به تجربه کاری و کیس های فراوان می توانند در تسریع روند اخذ ویزا بسیار مفید باشند. اما وجود آن ها یک شرط الزامی نیست. با ایت حال استفاده از وکیل خبره در این موارد توصیه می شود.

جریمه اقامت در ترکیه بدون ویزا

 

 

شما تنها قادرید به مدت 90 روز، یا همان سه ماه، بدون ویزا در ترکیه حضور داشته باشید. حال اگر بیشتر از این حد مجاز، چه برای یک روز چه برای چند ماه، در ترکیه بمانید و اقامت خود را نیز تمدید نکنید، باید به ازای هر روز، جریمه پرداخت نمایید.

  • برای افراد بالای 18 سال،

در ماه اول، روزانه 50 دلار، در ماه‌های بعدی، روزانه 10 دلار + هزینه صدور کارت اقامت (110 دلار)

  • برای افراد زیر 18 سال،

در ماه اول، روزانه 25 دلار، در ماه‌های بعد روزانه 5 دلار + هزینه صدور کارت اقامت (110 دلار)

به علاوه، توجه داشته باشید که:

  • مبلغ جریمه، به قیمت روز دلار در کشور ترکیه، از شما اخذ خواهد شد.
  • اگر بعد از پرداخت جریمه ترکیه را ترک کردید، مجددا در اولین ورود به ترکیه، از شما تعهدی می‌گیرند مبنی بر اینکه نهایتا تا 10 روز، برای اخذ اقامت اقدام نمایید.
  • اگر درخواست پناهندگی دهید و تا مرحله انگشت‌نگاری پیش بروید و سپس انصراف دهید، به مدت 5 سال، ممنوع‌الورود به خاک ترکیه خواهید شد.

پناهندگی ترکیه

 

 

به دلیل همسایگی ترکیه با ایران، این کشور معمولا جزو لیست بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان است و سالانه افراد زیادی با قصد اقامت کوتاه مدت و یا بلند مدت کشور را به مقصد ترکیه ترک می کنند. مسیر مهاجرت افراد با یکدیگر تفاوت دارد، چراکه با توجه به هزینه، شرایط و موقعیت هر فرد، یک روش مهاجرتی خاص ممکن است از نظر او به عنوان بهترین راه برای اقامت در ترکیه باشد. پناهندگی ترکیه از جمله روش هایی است که برخی افراد برای ورود به این کشور بر می گزینند.

پناهنده شدن به ترکیه در عین حال سخت ترین و پرخطرترین روش مهاجرت به ترکیه است. فرد پناهجو باید دلایل قانع کننده و مشخصی را برای ترک وطن خود و ورود به ترکیه داشته باشد. این دلایل می توانند عدم برخورداری از امنیت در کشور مبدا، وجود مشکلات سیاسی و یا تبعیض نژادی، تهدیدات جانی یا مالی و غیره باشند. این افراد برای نجات از شرایط فعلی زندگی خود دست به پناهندگی در ترکیه از راه های قانونی یا غیر قانونی می زنند و باید اثبات کنند که بازگشت به وطن برای آن ها امکان پذیر نیست.

هر چند پناهندگی ترکیه انتخابی بسیار سخت برای متقاضی خواهد بود و خطراتی به همراه خواهد داشت، اما اگر فرد با این مسیر آشنایی درستی نداشته باشد و صرفا تحت تاثیر احساسات یا صحبت های دیگران دست به این کار بزند، به مراتب خطرات بیشتری، جان و مال او را تهدید می کنند. به دلیل افزایش آمار پناهجویان ایرانی در ترکیه، ماموران پلیس مهاجرت این کشور حساسیت هایی را برای متقاضیان جدید و بررسی پرونده های آن ها به کار می گیرند و پناهندگی کار ساده ای نخواهد بود.

از اواخر سال 2014 میلادی، ترکیه قوانینی را برای پشتیبانی موقت مهاجران به اجرا درآورده است و رسیدگی امور اتباع خارجی در ترکیه به واسطه اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) این کشور انجام می گیرد. بر طبق قوانین تعریف شده، روش قانونی پناهنده شدن در ترکیه و ثبت درخواست آن، آداب و اصول خاصی دارد که باید از آن ها تبعیت کرد. در بخش بعد شرایط پناهندگی ترکیه با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است.

شرایط پناهندگی ترکیه

شرایط پناهندگی ترکیه ممکن است برای هر فرد و هر مورد خاص متفاوت باشد. به طور کلی فرد باید برای پناهنده شدن به این کشور برخی الزامات عمومی را رعایت کرده و تا حد ممکن از خطرات و ریسک موجود در این راه بکاهد. در جدول زیر برخی از مهم ترین شرایط پناهندگی ترکیه ذکر شده اند که متقاضی باید آن ها را به دقت بررسی کرده و سپس با استفاده از تجربیات افراد خبره یک تصمیم نهایی بگیرد.

شرایط پناهندگی ترکیه

نداشتن امنیت جانی یا مالی در وطن خود به خاطر وجود جنگ، مسائل سیاسی و اقتصادی، مذهبی، اجتماعی و غیره

داشتن دلایل کافی برای ترک کشور مبدا

قبول ریسک عدم موافقت با ثبت درخواست پناهندگی

داشتن محل سکونت در ترکیه

نداشتن سابقه جرم در کشور مبدا

شرکت در مصاحبه

نداشتن شغل، حقوق یا وظیفه قانونی در کشور مبدا خود

 

ثبت نام و روش تعيين وضعیت پناهندگی كميسارياى عالى سازمان ملل متحد در امور پناهندگان:

از تاریخ ۱۰ سپتامبر سال ۲۰۱۸ ثبت نام و تعیین وضعیت پناهندگی در کشور ترکیه توسط  کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پناهندگان به پایان رسید.

اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) به عنوان یک نهاد ملی و با برخورداری از قوانین حمایت بین المللی از اتباع خارجی، مسئولیت ثبت نام و بررسی پرونده های تحت حمایت بین المللی را بر عهده خواهد داشت. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در طی مدت شکل گیری این روند، اداره مهاجرت را درتمام مراحل ثبت نام متقاضیان برای حمایت بین المللی و روند مراجعه ایشان، پشتیبانی خواهد کرد.

ازتاریخ ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۸ کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) ثبت نام و ارجاع اتباع خارجی به منظور بهره مندی از حمایت بین المللی و همچنین تعیین وضعیت پناهندگی در کشور ترکیه را متوقف ساخت.

بر اساس قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی، اتباع خارجی که مایل به درخواست حمایت بین المللی در ترکیه هستند، می بایست پس از ورود به کشور ترکیه به ادارات مدیریت مهاجرت استان (PDMM) در استان ها و شهرهای این کشور مراجعه نمایند. ادارات مهاجرت استان ها  ثبت نام و بررسی درخواست های حمایت بین المللی ارائه شده توسط افراد را بعهده گرفته و انجام خواهد داد.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد فعالیت های حمایتی خود، از جمله ارائه ی خدمات مشاوره به پناهندگان و پناهجویان را در ترکیه ادامه خواهد داد. در صورتی که نیازمند خدمات حمایتی هستید و یا نیاز به مشاوره در مورد روند پناهجویی، حقوق و تعهدات خود در ترکیه را دارید، می توانید به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و یا سازمان های همیار آن مراجعه فرمایید. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با متقاضیان حمایت بین المللی در تماس بوده و پس از کسب رضایت از فرد متقاضی، به اطلاعات ارائه شده توسط فرد متقاضی به اداره مهاجرت استان دسترسی خواهد داشت.

 

 

در این زمینه، اگر اخیرا وارد کشور ترکیه شده اید و تا به حال توسط اداره مهاجرت ثبت نام نکرده اید:

  • لطفا به محض ورود به ترکیه به ادارهٔ مدیریت مهاجرت استان مراجعه نموده و اقدام به ثبت نام کنید.
  • برای ثبت نام در ادارهً مهاجرت و بهره مندی از حمایت بین المللی از طرف ادارهٔ مدیریت مهاجرت استان، نیازی به در دست داشتن معرفی نامه از سازمان ملل (UNHCR) در آنکارا نمی باشد. کافیست برای ثبت نام، به نزدیک ترین دفتر ادارهٔ مدیریت مهاجرت استان و یا استان های دیگری که مد نظر دارید مراجعه فرمایید.
  • پس از طی تمام مراحل ثبت نام در ادارهٔ مدیریت مهاجرت استان، اقامت شما در ترکیه قانونی تلقی خواهد شد. برای شما یک کارت شناسایی با شماره شناسایی اتباع خارجی صادر خواهد شد که به موجب آن قادر خواهید بود از حقوق و خدمات وضع شده بر اساس قوانین ترکیه برخوردار شوید.
  • شما می توانید تقاضای خود برای دریافت حمایت بین المللی را درهر یک از ۸۱ استان ترکیه به عمل آورید در حالی که اقامت دائم در بعضی از شهرها مجاز نخواهد بود. اگر درخواست خود را در یکی از استان های غیرمجاز ارائه دهید، پرونده ی شما به یکی از استان هایی که در آن  می توانید به مدت طولانی اقامت نمایید ارجاع داده خواهد شد. استان های مجاز در نقشه ی زیر به رنگ سبز نشان داده شده اند.
  • اداره­ ی مهاجرت شهرتان نیازهای حمایتی و موارد آسیپ پذیزی را بررسی خواهد کرد و اگر دارای نیازمندی های ویژه ای باشید، لطفا مامور اداره مهاجرت که با شما مصاحبه به عمل می آورد را مطلع فرمایید تا بر اساس این ارزیابی به پرونده­ ی شما اولویت داده شود.
  • کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان های همیار، در ترکیه همچون گذشته به ارائه ی خدمات حمایتی، از جمله مشاوره به متقاضیان حمایت بین المللی و پناهندگان ادامه خواهد داد. چنانچه نیازمند خدمات حمایتی ویا مشاوره دارید، می توانید به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان های همیار آن مراجعه کنید.
  • کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با متقاضیان حمایت بین المللی در تماس بوده و پس از کسب رضایت از فرد متقاضی، به اطلاعات ارائه شده توسط خود فرد به اداره مهاجرت استان دسترسی خواهد داشت.

استان هایی که می توانید در ترکیه اقامت کنید، به رنگ سبز نشان داده شده اند: 

 

map-provinces-turkey-reside

 

در صورت مواجهه با هر مشکلی و یا نیاز به اطلاعات بیشتر در ارتباط با ثبت نام خود نزد مقامات ترکیه، می توانید با اداره­ ی مهاجرت مرکزی و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از طریق خطوط زیر تماس حاصل فرماید:

خط تماس اداره مهاجرت مرکزی برای اتباع خارجی: 157
خط مشاوره کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد : 4444868

در صورت بروز هر گونه مشکل اعم از عدم توانایی در ثبت نام پناهندگی، عدم شناخت کافی از مسیر و روال اخذ پناهندگی ، نداشتن و یا عدم تدوین مناسب کیس و نیاز به هر گونه مشاوره و راهنمایی و اقذام عملی کارشناسان و وکلای ایرانی و ترک موسسه مجاگلد ویزا در کنار شما هستند.

فرصت های مهاجرت

لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

استرالیا
استرالیا

            استرالیا در یک نگاه   نام کامل:استرالیا Commonwealth of Australia جمعیت:…

کانادا
کانادا

اخذ ویزای کانادا  در متن زیر اطلاعات مورد نیاز جهت اخذ ویزای کانادا و شرایط…

نیوزلند
نیوزلند

مطالعه. کار کنید. در نیوزلند زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و…

سنگاپور
سنگاپور

مطالعه. کار کنید. در انگلیس زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و…

چین
چین

مطالعه. کار کنید. در چین زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و…

کره جنوبی
کره جنوبی

مطالعه. کار کنید. در کره جنوبی زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی…

ایرلند
ایرلند

مطالعه. کار کنید. در ایرلند زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و…

اسلواکی
اسلواکی

مطالعه. کار کنید. در اسلواکی زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و…

هند
هند

مطالعه. کار کنید. در هند زندگی کنید لورم ایپسوم یا طرح‌نما به متنی آزمایشی و…